Udarne vesti u Srbiji u poslednjih 24 sata

Pratite šta ste propustili u poslednjih 24 sata

  • 0

Iza nas je burnih 24 sata. Brojne zanimljivosti i vesti iz Srbije, ali i sveta, stizale su iz minuta u minut, tako da je bilo teško odrediti koja je vest bila udarnija od koje. Na našem portalu, istakle su se sledeće:

Mladi Ulcinjanin Stefan Todorović (27) je pre sedam godina odlučio da pređe iz islama u pravoslavlje. Njegova odluka naišla je na žestoke osude porodice i sunarodnika, zbog čega je odlučio da sa nama podeli životnu priču.

Željko Rutović (55), beogradski biznismen, jedan je od retkih preživalih iz kultnog filma "Vidimo se u čitulji". Rutović je osumnjičen da je sinoć u Hotelu "Prag" ispalio pet hitaca u Predraga Rankovića Peconija (55), i teško ga ranio, nakon čega je pobegao. Policija traga za njim. Iako se njegovo ime pominje i u "Beloj knjizi" on ni dan danas nema nijednu jedinu mrlju u karijeri, nikad nije osuđivan i važi za uspešnog i ozbiljnog biznismena.

Više o ovome pročitajte OVDE.

Vlada Srbije donela je uredbu o programu podsticaja za migrante u 2017. godini kojom je predviđeno da se iz budžeta izdvoji 320 miliona dinara da bi se poboljšali uslovi života tim ljudima.

To praktično znači da će porodice migranata moći da dobiju od 200.000 dinara, koliko je predviđeno za pokretanje sopstvenog biznisa u poljoprivredi ili zanatstvu, do 1.400.000 dinara koliko je država spremna da finansira kupovinu i adaptaciju seoskog domaćinstva da bi im se obezbedio krov nad glavom, dok su u raseljeništvu.

U napadu u blizini britanskog parlamenta i na Vestminsterskom mostu u centru Londona, ubijeno je 4 osoba, a 29 je ranjeno. Napad se dogodio juče nešto pre 15 sati po lokalnom vremenu, a među ubijenima je i jedan policajac.

Policija nije navela ime napadača, međutim šef službe za borbu protiv terorizma Mark Rouli kazao je da policija zna ko je on, kao i da je napad izveo podstaknut "međunarodnim i sa islamom povezanim terorizmom".

Više o ovome pratite OVDE.

Fudbalska reprezentacija Srbije odradila je poslednji trening pred kvalifikacioni meč sa Gruzijom u Tbilisiju.

Srpski fudbaleri trenirali su sat vremena na stadionu "Dinamo Arena" gde će u petak od 21.oo sat pokušati da izbore treću pobedu na polovini kvalifikacionog ciklusa.

Poraz Zvezde od Olimpijakosa i dalje je tema dana u Srbiji, a posebno zbog kontroverzne i sporne odluke arbitra Damira Javora, koji je u poslednjem napadu na 20 sekundi do kraja dodelio loptu igračima Olimpijakosa nakon pregledanog snimka, na kome nije mogao da ustanovi šta se tačno dogodilo.

OVDE možete pročitati više o ovoj vesti.

Nakon što je sklopio nagodbu sa Prvim osnovnim tužilaštvom u Beogradu, Šime Šiklić Simon osuđen je danas zbog porodičnog nasilja nad bivšom košarkašicom Milicom Dabović.

Tim povodom oglasila se i Milica. Kako je istakla, srećna je zbog ishoda i raduje se što, kako je navela, Simon nijednoj devojci u Srbiji neće uraditi ništa slično.

Simon Šiklić osuđen je danas zbog porodičnog nasilja, zbog čega će već u toku dana biti proteran iz Srbije!

Kako saznajemo, Simon je danas sklopio nagodbu sa Prvim osnovnim tužilaštvom u Beogradu, nakon što je prošlog petka u tužilaštvu u pratnji advokata ponudio nagodbu.

O ovome više pročitajte OVDE.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA