Ukinuta presuda Ljubiši Buhi za slučaj "ferari", sledi novo suđenje

Viši sud je naložio Trećem osnovnom sudu da ponovi suđenje Buhi za svih pet krivičnih dela i produžio mu pritvor

  • 1
Ljubiša Buha Čume Printskrin: Youtube/b92rtv

Viši sud u Beogradu ukinuo je danas u celosti presudu kojom je nekadašnji svedok saradnik Ljubiša Buha Čume u novembru prošle godine u slučaju poznatom kao "ferari" bio osuđen na dve godine i osam meseci zatvora zbog tri krivična dela, a ne za pet, za koliko je bio optužen.

Napadnut Čumetov tužilac, osumnjičeni uhapšen, od ranije poznat policiji

JOŠ JEDNA KAZNA ZATVORA ZA ČUMETA: Buha osuđen zbog pretnji i vređanja tužioca

Viši sud je naložio Trećem osnovnom sudu da ponovi suđenje Buhi za svih pet krivičnih dela i produžio mu pritvor u kojem je od novembra 2015. godine zbog opasnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Ovom odlukom sud je usvojio žalbe tužilaštva i odbrane i naložio Trećem osnovnom sudu da otkloni bitne povrede postupka, kao i da izvede sve dokaze koji su od značaja za tačno i potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja i zakonitu presudu.

Foto-ilustracija: e-stock.us/Miloš Rafailović Foto-ilustracija: e-stock.us/Miloš Rafailović

Ukinutom presudom Trećeg osnovnog suda Buha je bio osuđen na dve godine i osam meseci zatvora i novčanu kaznu od 180.000 dinara zbog ugrožavanja sigurnosti policajca Milana Ljubenovića, pripadnika obezbeđenja njegove bivše supruge Ivane Buhe, kao i zbog prikrivanja krivičnog dela i sprečavanja dokazivanja.

Tom presudom Buha je bio oslobođen optužbi za podstrekavanje vlasnika auto-servisa "Vest" iz Surčina Stevana Petoševića na prikrivanje kupovine kradenog "ferarija" prekucavanjem broja šasije motora, dok je tada sud odbio optužbu kojom se Buha teretio da je iz zatvora u Padinskoj Skeli pretnjama ugrozio sigurnost bivše supruge koja ga je i prijavila policiji za niz krivičnih dela.

Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Ovaj slučaj se odnosi na pretnje koje je tada još zakonitoj supruzi Buha uputio telefonom iz zatvora u Padinskoj Skeli gde je služio kaznu za raniji napad na Ljubenovića.

Buha, koji je bio svedok saradnik u procesima protiv "Zemunskog klana" i za ubistvo premijera Zorana Ðinđića, početkom februara osuđen je u Prvom osnovnom sudu na još 16 meseci zatvora zbog vređanja tužioca Trećeg osnovnog tužilaštva u sudnici Palate pravde tokom suđenja u slučaju "ferari".

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SrbIN

    25. mart 2017 | 07:22

    Znaci kuci a da je precukao broj na jugicu dobio bi pet godina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA