≫ 

Preokret u priči o izbodenim navijačima Spartaka: Rus kaže da su ih na Zelenjaku napali Albanci

Rus demantuje tvrdnje da su napad izvršili Grobari

  • 58
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Trojica navijača Spartaka iz Moskve izbodena su noževima u centru Beograda posle utakmice sa Crvenom zvezdom, a jedan od njih je u teškom stanju. Iako je prva informacija bila da su ih izboli navijači Partizana, jedan Rus oglasio se porukom u kojoj poriče ove navode i poziva Srbe i Ruse da ostanu braća.

Ruski mediji optužili Grobare da su izboli trojicu navijača Spartaka iz Moskve, MUP tvrdi drugačije

Kad pravoslavna braća zagrme: Delije i navijači Spartaka napravili feštu na ulicama Beograda (FOTO)

Kako je na Instagram profilu napisao Vadim iz Moskve, napad na ruske navijače dogodio se na Zelenom vencu, a izvršili su ga "albanski banditi".

- Juče, posle fudbalskog festivala u prelepom Beogradu između prijateljskih i bratskih timova, Fudbalskog kluba Crvena zvezda i Fudbalskog kluba Spartak iz Moskve, napadnuta su tri ruska navijača. Jedan je teško ranjen, a dvojica su zadobila ubodne rane. Ovaj napad je delo albanskih bandita. Srbi i Rusi braća zauvek! Kosovo je Srbija - napisao je Vadim.

A post shared by ВАДИМ (@simplevadim) on

Napadnuti Moskvoljani su godišta od 1988. do 1991, a jedan od njih je u teškom stanju. Ataše za medije Ambasade Rusije u Beogradu, potvrdio je da su bolnički zbrinuta dva državljanina Rusije, Maksim Butrin i Pavel Bodrovm, kome je izvađena slezina.

Kako je rečeno u Urgentnom centru, muškarci su bili pod dejstvom alkohola. Jednom je pomoć ukazana na licu mesta, dok je drugoj dvojici pružena u Urgentnom centru.

A post shared by ВАДИМ (@simplevadim) on

Policija je saopštila da su uhapšena dvojica napadača. U MUP-u nisu mogli da potvrde da je reč o ruskim državljanima, a portparol Hitne pomoći Nada Macura potvrdila je da je  sinoć došlo do sukoba u centru Beograda u kome su dve osobe povređene.

Zeleni venac je poznat po sukobima koji se tamo odigravaju. Pre osam godina, u ovom tranzitnom delu Beograda pretučen je i francuski navijač Bris Taton, koji je preminuo.

Poslednjih godinu dana kroz Zeleni venac svakodnevno prolazi mnogo migranata, pa se pretpostavlja da je došlo do hoškanja sa ruskim navijačima.

Ispod se nalaze neke od fotki koji najbolje ilustruju atmosferu sa prijateljskog susreta dva crveno-bela tima.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Душан

    26. mart 2017 | 14:18

    То су урадили Арапи, сви они код себе имају ножеве, и пуни су мржнје као и увек. Власт у Србији да се угледа на Мађаре и Хрвате. Па они би побили све нјих а ови наши их хране, а наш народ гладан

  • Djordje

    26. mart 2017 | 12:58

    Zar je vazno ko je uboden?nije vazno ni ko je ubo!!! Samo je vazno sada sanirati povredjene i zakonski ODRATI sto jace pocinioce...

  • DK

    26. mart 2017 | 12:40

    Pijanim Rusima se svašta pričinjavalo,pa i A lbanci,samo da Srbi ne bi bili krivi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA