Putinov politički neprijatelj kažnjen sa 350 dolara i 15 dana zatvora zbog uloge na protestu u Moskvi (FOTO)

Moskva je prethodno danas odbila pozive SAD i EU da oslobodi demonstrante uhapšene tokom "ilegalnih demonstracija" i optužila organizatore da su platili tinejdžere da učestvuju na njima

  • 7

Ruski sud izrekao je danas kaznu od 20.000 rubalja (350 dolara) opozicionom lideru Alekseju Navalnom zbog uloge koju je imao u organizovanju, kako su navele ruske vlasti, ilegalnog protesta u Moskvi. On je takođe osuđen i na 15 dana zatvora zbog nepoštovanje policije, odnosno odbijanja da izvrši njihove naredbe, javile su agencije.

Putin eliminisao još jednog neprijatelja: Osuđen čovek od kojeg je najviše strepeo, neće moći da se kandiduje za predsednika Rusije!

Moskva je prethodno danas odbila pozive SAD i EU da oslobodi demonstrante uhapšene tokom "ilegalnih demonstracija" i optužila organizatore da su platili tinejdžere da učestvuju na njima, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

On je na konferenciji za novinare proteste nazvao "provokacijom" i kazao da su zvaničnici zabrinuti da bi opozicioni aktivisti mogli da ohrabre ljude da i ubuduće krše zakon, prenosi Rojters.

Prema njegovim rečima, Kremlj će pažljivo saslušati šta su poručivali učesnici protesta.

AP prenosi da je Peskov kazao i da Kremlj poštuje pravo na protest, ali je proteste održane juče odbacio kao nezakonite.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fari

    27. mart 2017 | 15:41

    Kaže se, protivnik u pokušaju.

  • Жељко ☦

    27. mart 2017 | 22:24

    15 дана затвора и 350 долара казне...Ето колико га власт сматра озбиљним противником....

  • Vukašin

    27. mart 2017 | 16:20

    Podseća me na Staljina samo što je perfidniji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA