Jeremić: Ispraviti nepravdu prema ratnim veteranima

Kao predsednik snažno ću se zalagati da se ispravi nepravda tih ljudi, koji su krvarili pod našom zastavom - rekao je Jeremić

  • 46

Predsednički kandidat Vuk Jeremić je izjavio danas da je populacija veterana i ratnih vojnih invalida u normalnim zemljama na svaki način povlašćena i da tako mora biti i u Srbiji, kao i da bi kao predsednik Srbije inicirao zakon koji bi sistemski rešio njihov položaj.

Jeremić uveren u drugi krug predsedničkih izbora u Srbiji

- Kao predsednik snažno ću se zalagati da se ispravi nepravda tih ljudi, koji su krvarili pod našom zastavom. Zato ću imati posebnog savetnika za pitanje veterana - istakao je Jeremić tokom razgovora sa predstavnicima Pokreta veterana Srbije, saopštio je Jeremićev izborni štab.

Foto: Promo Foto: Promo

- Pitanje odnosa prema njima je pitanje odnosa u jednom društvu. Kao predsedniku i vrhovnom komandantu vojske to će mi svakako biti prioritet - rekao je Jeremić.

Kako je navedeno u saopštenju, predsednik Pokreta veterana Srbije Željko Vasiljević je rekao da je počastvovan što je Jeremić saslušao probleme ove populacije i iskazao izrazito razumevanje za odnos koji država i društvo imaju prema njima.

- Kao čovek koji je obišao svet i poznaje situaciju u celom svetu i zna kakav je odnos srećnih država prema svojim veteranima, ratnim vojnim invalidima i članovima porodica palih boraca danas smo se dogovorili da se takva pravila i takva praksa primeni i u Srbiji - istakao je Vasiljević.

Baner, izbori 2017

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Draga

    28. mart 2017 | 21:27

    Nećeš ti Jeremiću imati priliku bilo šta da ispravljaš i prepravljaš.

  • raka

    29. mart 2017 | 08:04

    Sad si se setio ratnih vojnih veterana, gde si bio dok su se oni borili

  • Andrea

    29. mart 2017 | 05:16

    Bar nemoj veterane koristiti u kampanji, imaj bar toliko obraza...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA