≫ 

NEPOZNATI DETALJI UBISTVA ŠIPTARA I KUMA: Otkrivene sumnjive modrice i podlivi na telu vođa Zemunskog klana!

14 godina od ubistva i akcije "Sablja" sumnja se u zvaničnu verziju ubistva ubijeni prilikom pokušaja bekstva i obračuna s policijom

  • 11

Smrt Dušana Spasojevića Šiptara i Mileta Lukovića Kuma, i posle tačno 14 godina, obavijeno je velom tajne, a obdukcioni zapisnik i dosad neobjavljene fotografije otvraju brojna pitanja o tome na koji su način tačno ubijene vođe "zemunskog klana" u Meljaku.

Nikad objavljena slika Šiptara i Kuma na godišnjicu njihovog ubistva (FOTO)

Brojni podlivi i modrice koji se vide na telima, navodno bacaju sumnju na zvaničnu verziju po kojoj su vođe "Zemunaca" likvidirane tokom obračuna s policijom u dvorištu vikendice u kojoj su se skrivali, objašnjavaju upućeni u ovaj slučaj.

Bagzi tokom svedočenja otkrio ono što je zanimalo sve: Ovako je nastao zemunski klan

Dušan Spasojević i Mile Luković, podsetimo, prema zvaničnoj verziji događaja, ubijeni su 27. marta 2003. godine oko 20.40 sati, dve nedelje posle ubistva premijera Zorana Đinđića.

Mile je bio čuvar u ozloglašenom zatvoru, a onda je postao kriminalac poznatiji kao Kum (FOTO)

Specijalna antiteroristička jedinica (SAJ), nakon što su dobili obaveštenje da se odbegli Zemunci skrivaju u jednoj vikendici, otišla je u to selo i uočila dva muškarca kako izlaze iz kuće. Specijalci su ih upozorili nekoliko puta, ali su se oni oglušili o naredbu da se zaustave. Uočili su osobu koja je uperila automatsku pušku prema pripadnicima SAJ i tada je prvi ubijen Spasojević. Uočili su i drugog muškarca, Lukovića, koji je pokušao da aktivira bombu, pa je i on tada ubijen.

Foto-montaža: Milena Đorđević, pixabay.com Foto-montaža: Milena Đorđević, pixabay.com

- Obducenti koji su potpisali zapisnik konstatovali su intenzivne krvne podlive i oguljotine kože glave, odnosno potiljka Dušana Spasojevića.

Oni su opisali da su ove povrede mogle da nastanu od udaraca tupim predmetom. Međutim, nije precizno naveden o kojoj vrsti oruđa je reč, niti na koji su način one tačno nastale - objašnjava sagovornik beogradskih medija.

On navodi i da je obdukcija tela ubijenih obavljena tek četiri dana kasnije, tačnije, prema zapisniku 31. marta 2003. godine.

Takođe, položaj tela u kom su ubijeni bili u momentu ispaljenja projektila nikada nije utvrđen. Tačnije, u zapisniku se navodi da je, primera radi, Spasojević mogao da bude u "uspravnom, savijenom, klečećem ili ležećem položaju".

- To praktično znači da obducenti uopšte ne znaju u kom je položaju bio, jer peti položaj tela i ne postoji - objašnjava ovaj izvor.

Kako dodaje, ovakav nalaz svakako nije išao u prilog otkrivanju pune istine o onome što se dogodilo, niti na koji način su ubijeni Šiptar i Kum, a to je ostavilo prostor da se i posle 14 godina od ubistva i akcije "Sablja" sumnja u zvaničnu verziju da su ubijeni prilikom pokušaja bekstva i obračuna s policijom.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    29. mart 2017 | 10:35

    Ma to svi znaju da nisu ubijeni po "zvaničnoj" verziji. Oni su uhapšeni , tučeni pa likvidirani. Jer da su oni propevali sve bi izašlo na videlo.

  • Bob

    29. mart 2017 | 11:33

    Zna Ceda.

  • Putin R.S

    29. mart 2017 | 13:27

    Postoje izjave mestana u kojima se kaze da su se cula samo dva - tri pucnja odmah po dolasku policije. Malo je i cudna stvar ta sto se bivsi ministar Mihajlovic nigde ne pominje od kako je napustio politiku, a zna se vrlo dobro da on zna sve sta se izdesavalo pre i posle ubistva Djindjica. Malo je verovatno da ljudi koji su bili u njegovom okruzenju nemaju pojma, a zna se da bez ministra policije ne sme nista da krene. Dakle mislim da Mihajlovic sve zna i da ga treba privesti na razgovore.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA