Otkrivene reči Vučića koje je izgovorio kada je čuo za formiranje vojske Kosova (FOTO)

Anegdotu o tome kako je Aleksandar Vučić reagovao na formiranje kosovske vojske ispričao je na mitingu u Leposaviću Marko Đurić, potpredsednik SNS-a i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju

  • 0

Intoniranjem himne "Bože pravde" koju su izveli članovi crkvenog hora "Nušić" iz Kosovske Mitrovice, u prepunoj sportskoj hali u Leposaviću počeo je miting podrške premijeru Srbije i predsedničkom kandidatu SNS-a Aleksandru Vučiću, pod sloganom “Brže, jače, bolje”.

PONOVO BARIKADE NA KOSOVU: Radikalni Albanci kamenovali autobuse sa Srbima! (FOTO)

Tači: Blokade puteva neprihvatljive

Prisutnima se prvi obratio rudar Trepče Branislav Đurđević iz Sočanice, koji je rudarskim pozdravom “srećno” poželeo pobedu Aleksandru Vučiću. On se zahvalio Aleksandru Vučiću što je “branio i odbranio našu "Trepču".

- Ovaj narod hoće predsednika koji kući, a ne onog koji raskućuje, predsednika koji sve srpsko brani kao dedovinu svoju, predsenika koji ume da se dogovara sa silnima, ali ne i da pred njima kleči, prdsednika koji ovu zemlju voli više od svega – rekao je rudar Đurđević.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Mis Srbije 2016. godine, student prve godine PMF-a, Univerziteta u Prištini izmeštenog u Kosovskoj Mitrovici Katarina Šulkić je rekla “da mladi na Kosovu i Metohiji žele da uče i stvaraju u atmosferi mira i stabilnosti” i da politika Aleksandra Vučića uliva poverenje.

- Moje kolege će zajedno sa svojim porodicima podržati, politiku Aleksandra Vučića, jedinu politiku koja nam garantuje opstanak i prosperitet na Kosovu i Metohiji. Želimo mu od srca pobedu, jer će brinuti o narodu na KiM kao što je to radio do sada – rekla je Katarina Šulkić.

Direktor KBC Kosovska Mitrovica Milan Ivanović je istakao da je predstavnik najjače srpske institucije na KiM i da nije član ni jedne stranke.

- Govorim po svojoj savesti i političkom opredeljenju, ubeđen sam da Aleksandar Vučić nema alternativu na predsedničko mesto. Budimo odgovorni i ozbiljni, glasajmo za br 6. jer je to garant opstanka Srba na Kosovu i Metohiji, to je garancija za ostanak Kosova i Metohije u okviru Srbije, glasom za Aleksandra Vučića, glasamo za veću i bolju Srbiju , glasajmo za onog koji se neće saginjati – rekao je Ivanović.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Zabranjena sloboda kretanja 

Na početku svog obraćanja potpredsednik SNS-a Nikola Selaković pozvao prisutne da burnim aplauzom pozdrave Aleksandra Vučića i hiljade Srbe širom Kosova i Metohije koji nisu mogli da prisustvuju današnjem mitingu u Leposaviću, zato što im je neko zabranio slobodu kretanja.

-Kada se zatvore biračka mesta Aleksandar Vučić će pitati kako je glasalo Kosovo i Metohija, pozivam vas da 2. aprila od ranog jutra sa, vašim porodicama, rođacima, prijateljima, izađete na izbore i date vaš glas najboljem medju nama – rekao je Selaković.

On je dodao da “nigde kao na Kosovu i Metohiji, u poslednje tri godine Srbi i Srpkinje nisu osetili šta je to nesloga i kako se narodu vraća ono što je najvrednije; a to su ponos i dostojanstvo, on i naglasio da sa Aleksandrom Vučićem “možemo uzdignute glave da idemo u svet i da kažemo da smo iz Srbije, sa Kosova i Metohije, a da nas niko ne pljune, ne kudi i ne okreće glavu od nas”.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Zašto Aleksandar Vučić, zato što je prvi, u poslednjih 27 godina uspeo da okupi one stranke koje znaju šta je država i državotvorni deo nacije koji zbiju redove kada je najteže, koji znaju šta je mudra Miloševa politika, da budeš trpeljiv radan i ćutljiv istrpiš, prećutiš - reka je Selaković

Član predsedništva SNS-a Bratislav Gašić, rekao je da je ponosan na činjenicu da se nalazi danas na Kosovu i Metohiji i pozvao građane da 2. aprila masovno izađu na birališta i glasaju za Aleksandra Vučića. On je podsetio šta je sve Vlada RS na čelu sa Vućićem odradila u Srbiji i na Kosovu i Metohiji, i da Srbiji nisu potrebni oni koji su je vodili oni koji su vladali do 2012. godine i vratili je 20 godina unazad.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Pohvale od Angele Merkel i Vladimira Putina 

Naglasio je da “imamo ljude sa jedne strane koji su spremni na sve, njih 10 na samo jednoga, kada ih pitate za program I plan, oni odgovaraju da mrze Vučića, njima smeta stabilnost u Srbiji i Aleksandra Vučića koji otvara fabrike, zapošljava ljude, čije reforme hvali ceo svet od Angele Merkel do Putina”.

- Siguran sam da ste na srpskom Kosovu i Metohiju opredeljeni za Aleksandra Vučića, zato vas pozivam da 2.aprila izadjemo svi i glasamo za budućnost Srbije za najboljeg među nama - rekao je Gašić.

Potpredsednik SNS-a i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić se na početku svog izlaganja osvrnuo na pokušaj “kukavica da nas spreče da se ovde sretnemo, zato što se plaše naše snage i jedinstva, zato što se plaše da na čelo Srbije dođe čovek koji u Briselu, Berlinu, Vašngtonu i Moskvi ... kaže da je Kosovo Srce Srbije". On je dodao da se “sloboda u lance ne može vezati” i da će se od 2. aprila znati kakava sudbina čeka građane Srbije u narednih pet godina.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Neispričana anegdota

- Aleksandar Vučić je dostojan, dorastao, i snažan, jak, mudar i pametan, spreman da nas vodi, štiti i da nas predstavlja. Naš predsednik nikada nije popustio, nije dozvolio da se ukinu naše institucije na KiM, da se ruši naša kulturna baština, ali izazova nije malo i nemojmo gajiti iluzije da ih neće biti - rekao je Đurić i ispričao anegdotu kako je Vučić reagovao kada su tražili da prizna formiranje takozvane kosovske vojske:

- Obavestio sam ga šta se od Srbije traži, a on je samo mirno rekao da pitam tog Musu da li su se sami toga setili, ili im je neko rekao - ispričao je Đurić.

Podsetio je još i da je u Briselskim kazamatima, proveo više od 90 dana, a Vučić preko 60 puta išao da pregovara.

- Danas, Vučića podržavaju i socijalisti i čitava slobodno misleća Srbija. Drugi april je dan od kojeg zavise mnoge godine, mi ovde na KiM imamo dodatnu odgovornost jer izlaskom na izbore mi treba da dokažemo snagu države, jedinstvo i našu rešenost da se borimo na čelu sa Aleksandrom Vučićem za naše lične i političke slobode. Aleksandar Vučić je jedini političar u Srbiji koji ima hrabrosti da podigne svoj glas, da podigne pesnicu da odbrani srpski narod na KiM. Dok je on tu, možete mirno da spavate – istakao je Đurić i naglasio “2. aprila pobeđujemo za naše porodice, za sadašnjost, za mudru politiku, za slobodu koju ćemo mi dočekati.

Tokom mitinga učesnici su nosili trobojke i zastave "Trepče", istaknuata je bila parola “Vučić-Srbija-Kosovo i Metohija”. Incidenata nije bilo.

Baner, izbori 2017

(S. S. )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA