≫ 

Roditelji ubijenog navijača Zvezde neutešni: Ni 200 godina robije nije dovoljno za zlo koje su nam naneli!

- Pravda nikada ne može da bude zadovoljena - rekla je Biljana Jaćimović, majka ubijenog Aleksandra

  • 1
Aleksandar Jaćimović Foto: Facebook.com/ Александар Јаћимовић - почивај у миру.

Veće sudija Višeg suda u Čačku, kojem je predsedavao Branko Milovanović, osudilo je juče Čačanina Dušana Babića (22) na 18 godina zatvora zbog ubistva sugrađanina Aleksandra Jaćimovića (21). Tragični događaj dogodio se 23. aprila prošle godine na Trgu ustanka u strogom centru grada. Babiću se na teret stavljalo krivično delo teško ubistvo

Za ubistvo navijača Zvezde Aleksandra Jaćimovića u Čačku huligan dobio 18 godina robije!

Predsedavajući, sudija Milovanović obrazlažući presudu kazao je da se "nada da će ovakve presude i kazne zaustaviti nasilje među mladim ljudima u Srbiji".

Čitav postupak, što je inače neobična okolnost, završen je za manje od 12 meseci, računajući od kritičnog događaja do prvostepene presude.

Aleksandrovi roditelji, Biljana i Rajko, koji su prisustvovali izricanju kazne, odbijaju da je njihov sin ubijen u tuči navijača čačanskog Borca i Crvene zvezd, kako je to objavljivano u medijima.

- Kada se pomene grupa navijača, u javnosti se oni odmah poistovećuju sa huliganima. Aleksandar je srcem voleo Crvenu zvezdu, ali on je bio uzoran i primeran mladi čovek, student DIF-a i sportista. Nikada nije imao nijednu mrlju, a kamoli sukob sa zakonom - kažu Jaćimovićevi roditelji.

Printskrin: Instagram/crvenazvezdafk Printskrin: Instagram/crvenazvezdafk

Oni su ispričali sled događaja koji su doveli do nesreće.

- Aleksandru su u goste došli njegovi drugovi "delije", sa kojima je sutradan trebalo da gleda utakmicu između Borca i Crvene Zvezde. U petak uveče su izašli u grad, verovatno malo i popili, a kada su prolazili pored platoa ispred Doma kulture sporečkali su se sa trojicom mladića koji su od ranije poznati policiji - navodi Rajko Jaćimović i dodaje:

- Jedan od njih nožem je izbo Aleksandrovog prijatelja iz Negotina. Kada je Aleksandar video druga kako leži i zapomaže, vrato se i počeo da se tuče sa tom trojicom zlikovaca, a jedan od njih ga je ubo pravo u srce.

Na sminku sigurnosnih kamera se vidi kako je nakon uboda Aleksandar ustao, zadigao majicu, video da je uboden i seo na klupu.

Opet je pokušao da priđe drugu, ali nije uspeo, ponovo je seo na klupu i tu podlegao povredama.

- Pravda nikada ne može da bude zadovoljena, pa makar ih osudili na 200 godina zatvora. U našeg Aleksu investirali smo svu ljubav, pažnju i brigu - kazala je Biljana Jaćimović.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA