≫ 

Otkud srpski radnici u Rumuniji: Irenu (28) su s drugaricama nedavno poslali na obuku, jutros je poginula

Srpkinja Irena Ilić i još dve povređene radnice iz Srbije nisu bile zaposlene na radu u inostranstvu, već su iz "Leonijeve" fabrike u Srbiji prebačene u Rumuniju na obuku

  • 5

Srpkinja Irena Ilić (28) koja je poginula i još dve žene iz Srbije koje su povređene u krugu fabrike "Leoni" u Rumuniji, bile su na obuci u ovoj firmi, saznaje Telegraf.rs.

Prvi snimci i jezivi detalji iz Rumunije, gde je poginula Irena: Vozio je nenormalno BMW, uleteo direktno u 60 radnika (VIDEO)

Kamion gazio srpske radnike dok su doručkovali, ima mrtvih! (VIDEO)

On je izazvao krvavi doručak i ubio srpsku radnicu, a dve teško povredio u Rumuniji (FOTO)

Evo šta je izjavio vozač koji je izazvao tragediju u Rumuniji: Vozačku ima tek godinu i po dana (VIDEO)

Printskrin: mediafax.ro Printskrin: mediafax.ro

Kako saznajemo, one nisu bile zaposlene na radu u inostranstvu, već su iz "Leonijeve" fabrike u Srbiji prebačene tamo na obuku.

Nesreća u "Leoniju" dogodila se jutros kada je Andrea Caramelea (22), radnik takođe ove fabrike, uleteo BMW-om u trepezariju u kojoj je bilo 60 radnika koji su doručkovali.

Printkskin: Youtube/ePiteşti Ştiri Argeş Printkskin: Youtube/ePiteşti Ştiri Argeş

Tom prilikom poginula je Srpkinja Irena (28) iz Niša, a povređene su teže i lakše A. R. (29) i B. G. (33), takođe iz tog grada. One su, kako saznajemo, na obuku poslate preko fabrike koja je u Malošištu, u Nišu.

Pored njih povređene su još tri osobe.

Pogledajte video:

Pogledajte trenutak hapšenja vozača:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • TiborSk.

    30. mart 2017 | 14:44

    Sta otkud, pa rade na crno za 2,5 evra po satu. Kakva crna obuka. Nego vlast u Srbiji cuti. Preko neke agencije navodno odu i rade. Znaju oni dobro sta rade Srbi u Rumuniji, Slovackoj,Ceskoj,Poljskoj. Nego uzimaju pare od agencija i zato cute.

  • Svetac

    30. mart 2017 | 15:19

    Otkud srbski radnici u rimuniji,pa otkud rumunski radnici u srbiji i to rafe godinama

  • Boki

    30. mart 2017 | 16:55

    Evo reći ću vam konkretno za Leoni. Nisu oni tamo na obuci, to je samo maska da naši odu i rade u Rumuniji. Rade po 3 meseca, zarade koji dinar i to je to. Nakon tog rada nikakvu garanciju za zapošljavanje nemaju, navodno će imati prioritet kada se primaju novi, ali to usmeno obećanje je sve što imaju po povratku. Razlog zašto idu tamo je zapravo to što su bolji radnici od Rumuna. Rumuni neće da rade za te pare, mladi odlaze u inostranstvo, starije boli uvo koliko će odraditi. Naši im spašavaju fabriku i navodno prolaze kroz obuku. Međutim, na obuku se šalju ljudi koji već rade ili koji će biti primljeni za rad na istim poslovima. Ovde se samo radi o istoj fabrici, posao i model nisu isti, a tu obuku svi prolaze i ovde kad počinju da rade, zapravo rade besplatno dva meseca, navodno idu na obuku, a rade paralelno sa ostslim radnicima besplatno. Radi se samo od jeftinoj i kvalitetnoj radnoj snazi. Toliko o tome.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA