≫ 

HAOS NA ULICAMA BRISELA: Sukobile se pristalice i protivnici turske vlade, ima povređenih (FOTO)

Između Turske i Evropske unije došlo je do velikog razdora nakon što je nekoliko zemalja, među kojima Nemačka i Holandija odlučilo da zabrani političke mitinge u cilju skupljanja podrške turske dijaspore za predstojeći referendum u aprilu

  • 0

Nekoliko ljudi povređeno je i prevezeno u bolnicu nakon što su se pristalice i protivnici turske vlade sukobili ispred konzulata te zemlje u centru Brisela, saopštila je belgijska policija.

Uhapšeni džihadisti sa Kosova u Italiji: Planirali teroristički napad i masovno ubistvo "nevernika"

Belgijski premijer Šarl Mišel osudio je jučerašnje nasilje, koje je doveo u vezu sa aprilskim referendumom o proširenju predsedničkih ovašćenja predsednika Turske, Redžepa Tajipa Erdogana.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Belgijska vlada ima nultu toleranciju za bilo kakva prelivanja od turskog referenduma. Osuđujem nemire kod ambasade u Briselu - napisao je na Tviteru Mišel.

Policijska portparolka nije iznela više detalja o broju povređenih i prirodi njihovih povreda.

Kurdska agencija Firat saopštila je da se incident desio da glasaju rano "ne" za referendum, ali Rojters nije uspeo da potvrdi saopštenje te agencije.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Između Turske i Evropske unije došlo je do velikog razdora nakon što je nekoliko zemalja, među kojima Nemačka i Holandija odlučilo da zabrani političke mitinge u cilju skupljanja podrške turske dijaspore za predstojeći referendum u aprilu.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA