Letećemo do Pekinga za 500 evra i duplo manje vremena. Kinezi imaju samo jedan uslov

Kompanija "Poli grupa" izrazila je značajno interesovanje i već u narednim mesecima trebalo bi da počnu realizacije prvih projekata

  • 18

Najbliže realizaciji prvog leta između Srbije i Kine su "HNA" grupa i "Šangaj fajnanšal". Kineski premijer Li Kećijang je juče rekao da će podržati preduzeća koja žele da uspostave direktnu vazdušnu liniju do Beograda, ali da će u narednom periodu one morati da se dogovore sa Vladom Srbije o detaljima.

Kako je Srbija otela Hrvatima let za Kinu: Jedan potez bio je dovoljan da samo iz Beograda put traje 8 sati!

Kompanija "Poli grupa" izrazila je značajno interesovanje i već u narednim mesecima trebalo bi da počnu realizacije prvih projekata.

Ova kompanija je  zainteresovana za izgradnju mreže za otpadne vode, za toplovod od Obrenovca do Beograda i za elektranu koji koja sagoreva  otpad.

Za koncesiju beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" javile su se čak četiri kineske kompanije. Uslov koji Kinezi postavljaju da bi uveli let od Beograda do Pekinga je da dobiju ključeve aerodroma "Nikola Tesla", saznaju Novosti.

Koliko kompanija će leteti između Srbije i Kine zavisi i od broja putnika:

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

- Trebalo bi da avion sa oko 300 putnika leti dva puta nedeljno i smatram da je ovo velika prednost Srbije u odnosu na zemlje u regionu - rekao je predsednik kineske jugoistočno evropske asocijacije, Mario Rendulić.

Kada se uspostavi direktan let od Beograda karta će biti oko 500 evra, a do sada ona sa presedanjem od Beča iznosi oko 1.000 evra.

Rendulić je takođe naveo da putovanje do Pekinga trenutno traje oko 15 časova, dok će uvođenjem direktne linije taj let biti smanjen na 8 sati.

Daljinac baner

(Telegraf..rs/Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NS

    1. april 2017 | 10:44

    Sta to znaci " kljuceve od aerodroma"? To kao ja komsinici da mi zaliva cvece dok nisam tu ili...?

  • momazver

    1. april 2017 | 16:50

    A to 5oo evra,jel to povratna? Ako jeste,ma da jaše rak raka, ićiću da popijem kafu u Šangaju ili Pekingu i odmah da se vratim.

  • Jo

    1. april 2017 | 11:25

    Da im damo aerodrom? Jel sam samo ja ili ovi nisu cisti?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA