Od straha je dečak prestao da jede: Vukašina (4) brutalno napao pas lutalica i izujedao ga po licu (FOTO)

Mališan je osim fizičkih povreda po licu pretrpeo i ozbiljan strah, prestao je da jede i priča

  • 14

Dečaka Vukašina (4), koji je s ocem bio u šetnji, u Starom gradu u Šapcu napao je pas lutalica. Dečaka je pas "zaskočio" iz žbunja, oborio ga na zemlju i izujedao. Mališan je bio sa ocem, još nekoliko odraslih i tri drugarice. Svi odrasli su pritrčali da ga odbrane i pas je pobegao.

Dečak je izgubio mnogo krvi, prema rečima majke Nataše, majica mu je bila sva krvava. Dete ima ugrize na obrazu i bradi, a kad je pao, ogrebao je i ruku. Leva strana glave mu je bila natečena. A povređen mu je i levi kapak. 

Užas u Novom Sadu: Pas iskidao devojčici usta i izbio zube! Građani jurili vlasnika, ali im je pobegao

Evo kako treba da se ponašate ako naiđete na AGRESIVNOG PSA ili ČOPOR LUTALICA!

- Iz žbuna je, samo odjednom, iskočio pas, veliki, mešanac. Prema rečima lekara koji je dete ušivao, da ga je dohvatio za vrat, mogao je da ga zakolje. Ne smem ni da mislim na to šta je sve moglo da se desi. Jer, pas je očigledno ogorčen na nekog, možda na bivšeg vlasnika, kad je tako napao - priča majka potreseno.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Vukašin je posle napada, koji se desio protekle subote, prestao da jede i počeo je da piški u gaće. Odbija da priča, a kad odluči da nešto progovori, stalno ih pita: "Jesam ja nešto kriv?". Ova porodica već 6-7 godina ima argentinsku dogu s kojom se dečak odlično slagao. Ali sada se plaši psa, priča majka, odbojan mu je.

Prema rečima roditelja, doktor Šobić, hirurg koji je dete ušio učinio je sve što je do njega da napad ne ostavi ožiljke. Međutim, dete je išlo i kod psihijatra zbog trauma koje je doživelo. Ali, kad ode na terapiju, ne želi da priča.

- Normalno, odmah smo otišli u SUP da prijavimo slučaj. Koliko smo zadovoljni reakcijom i prijemom u bolnici, toliko smo razočarani primedbama policije. I prvo što su nas pitali je "Šta je bilo sa psom?". Jer je novčana kazna, da se psu nešto desilo, 280.000 dinara! Naišli smo i na grozne komentare ljudi, koji misle da smo, valjda mi, pretukli dete i sad hoćemo da naplatimo novac od države! Pa ko normalan bi to uradio? To ne može da se meri sa onim kroz šta moje dete sada prolazi!

Prema rečima majke, oni su nedavno udomili tri psa. A s obzirom da su i vlasnici, za njih se može reći i da su ljubitelji životinja. Njen suprug je otišao do Starog grada da potraži psa i mnogi su mu rekli da tog psa stalno viđaju u tom delu grada.

Majka je, priča, htela da skrene pažnju drugim roditeljima da obrate pažnju da kad dete po lepom sunčanom danu izvedu u park da se igra, uvek moraju da budu na oprezu. Roditelji kažu da s njima, od prijave policiji, niko nije kontaktirao.

Za eventualno hvatanje lutalice zadužena je komunalna policija, ali njih o tome treba da obavesti policija.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoka

    4. april 2017 | 16:44

    Strasno..ja sam veliki ljubitelj pasa i imam psa kuci, ali jako strahujem i ja i cela ulica od psa koje moje komsije hrane spava kod njih a tvrde da nije njihov..svaki dan napada i odrasle i decu niko ne sme da prodje pored njega svi idu okolnim putem..kontaktirali smo i policiju i sintere niko nece da dodje zato sto nije nikoga ujeo znaci dok ne izujeda nekog kao sto je ovo bespomocno dete nece niko doci a mozda ni tada...

  • Bond

    4. april 2017 | 18:36

    Lutalice pod hitno skloniti s ulice

  • Cika Velja

    4. april 2017 | 18:19

    Jel ikom jasno da se psi lutalice moraju jednom skinuti sa spiska problema!!! Ovo dete sad ima takve traume da ih se za zivota nece resiti! Ako ti i takvi dogadjaji nikog ne dozovu pameti,nece nikad!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA