≫ 

Tilerson: Hemijski napad pokazuje brutalno varvarstvo Asada

Svako ko koristi hemijsko oružje da napadne vlastiti narod pokazuje suštinsko nepoštovanje ljudske pristojnosti i mora da odgovara

  • 12

Napad hemijskim oružjem u Siriji pokazuje kako predsednik Bašar al Asad koristi "brutalno i neumoljivo varvarstvo", rekao je danas američki državni sekretar Reks Tilerson i pozvao Rusiju i Iran da se pobrinu da se to nikada više ne ponovi.

APOKALIPSA UŽIVO, LJUDI UMIRU NA ULICAMA ALEPA: Ovo su njihove srceparajuće oproštajne poruke, preklinju za samo jednu stvar (VIDEO)

- Oni koji ga brane i podržavaju, uključujući Rusiju i Iran, ne bi trebalo da imaju iluzija u vezi Asada ili njegovih namera - saopštio je Tilerson, prenosi Rojters.

- Svako ko koristi hemijsko oružje da napadne vlastiti narod pokazuje suštinsko nepoštovanje ljudske pristojnosti i mora da odgovara - navodi se u saopštenju.

Nešto ranije, izvor u američkoj vladi je naveo da SAD veruju da je u napadu u provinciji Idlib "gotovo sigurno" upotrebljen sarin, javio je Rojters.

Sumnja se da je sirijska vlada u napadu hemijskim oružjem ubila najmanje 58 osoba, među kojima 11 dece, ali je sirijski vojni izvor negirao da je vojska koristila takvo oružje.

Komisija UN saopšila je danas da istražuje navode o hemijskom napadu u Siriji, upozorivši da upotreba hemijskog oružja i namerno uzimanje na nišan medicinskih objekata predstavljaju ratni zločin, i da počinioci moraju biti identifikovani i pozvani na odgovornost.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Micko

    5. april 2017 | 07:59

    A kasetne bombe i osiromaseni uranijum i plutonijum su dozvoljeni i legalni k

  • Milan

    5. april 2017 | 07:49

    То ми САВРШЕНО личи на поступак подлих Американаца,који свуда по Свету подмећу злочине најгоре врсте а онда за то оптуже друге.!!!Не би ме зачудило да нека Енглеска организација за људска права то и ДОКАЖЕ за коју годину.Као што су режирали Маркале и још десетине подлости на овим просторима,где је страдало хиљаде невиних људи на свим странама,САМО ЊИХОВИ нису,али и за то ће доћи време!!!

  • Cash®

    5. april 2017 | 09:28

    Gađa Asada, a nišani Putina. Još će za nedela NATO-a smisliti izraz: humano ('milosrdno') ubijanje. Ovaj čovek propagira najveće gluposti u vezi ratovanja! Dok NATO upotrebljava sva sredstva ratovanja, njegovi glasnogovornici glume device! Jadno, bedno i bolesno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA