≫ 

Tramp je rekao da "nijedno božije dete ne sme da doživi takav horor", a onda je poslao 59 tomahavka na Siriju

Tramp je ocenio da su "svi višegodišnji prethodni pokušaji da se promeni Asadovo ponašanje propali", prenosi Rojters

  • 13

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da je naredio raketne napade na sirijsku vazduhoplovnu bazu jer je to "od vitalnog interesa za nacionalnu bezbednost SAD" i pozvao sve "civilizovane nacije" da se pridruže njegovoj zemlji u nastojanju da se okonča krvoproliće u Siriji, prenose agencije.

PUTIN ZAGRMEO: Američki napad na aerodrom sirijske vojske predstavlja ozbiljnu prepreku između odnosa Rusije i SAD!

- Sirijski diktator Bašar al Asad izvršio je užasan napad hemijskim oružjem na nedužne civile. Večeras sam naredio vojni napad koji je imao za cilj vazuhoplovnu bazu u Siriji, odakle je pokrenut hemijski napad. To je od vitalnog interesa za nacionalnu bezbednost SAD da se spreči i odvrati širenje i upotreba smrtonosnog hemijskog naoružanja", rekao je Tramp.

SAD ispalila 60 raketa na Siriju zbog napada hemijskim oružjem u Idlibu: Prve reakcije burne, čeka se Putinova!

On je ocenio da su "svi višegodišnji prethodni pokušaji da se promeni Asadovo ponašanje propali", prenosi Rojters.

- Mnogi civili poginuli su sporom i brutalnom smrću. Čak i predivne bebe su okrutno ubijene u ovom varvarskom napadu. Nijedno božije dete ne ne sme da doživi takav horor - rekao je Tramp.

Tramp je pozvao sve civilizovane nacije da rade na tome da se okonča krvoproliće u Siriji.

- Večeras pozivam sve civilizovane nacije da nam se pridruže i nastojanju da okončano pokolj i krvoproliće u Siriji i stavimo tačku na terorizam svih vrsta i svih tipova - rekao je Tramp.

On je istovremeno izrazio nadu da "dok god se Amerika zalaže za pravdu, mir i harmonija će na kraju preovladati", naveo je AFP.

Foto: Profimedia, SIPA USA Foto: Profimedia, SIPA USA

Sa američkih razaraca u istocnom Mediteranu ispaljeno je na desetine "tomahavk" raketa na pozicije sirijske vojske, a operaciju je naredio predsednik Donald Tramp kao osvetu za navodni napad hemijskim oružjem snaga Bašara el Asada u Idlibu, javile su agencije.

Zvaničnik Bele kuće je rekao da je ispaljeno 59 precizno navođenih raketa koje su pogodile vazduhoplovnu bazu Šajrat u Sirije.

Drugi zvaničnici su ranije objavili da je ispaljeno 70 raketa.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milena

    7. april 2017 | 11:33

    "nijedno Božije dete ne sme da doživi ovakav horor" napisa predsednika Amerike , da li je uopšte upoznat koliko su dece pobili samo u Iraku?

  • Petar

    7. april 2017 | 09:14

    Vidite ljudi kad mu se navije baca rakete na drugu državu i to zove vitalni značaj. A šta bi bilo kad bi njemu pala jedna kod bele kuće. Ceo svet je znao da je hemijsko oružje njihova nameštaljka kao kod nas Račak.

  • Жељко ☦

    7. april 2017 | 13:28

    А ова деца што су твоје ракете зликовче синоћ побиле нису Божија или....Једно исто зло само мења одела, фризуру и име...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA