Pala prva ruska pretnja Americi posle napada na Siriju!

Portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov rekao je da će Rusija u najbližoj budućnosti preduzeti mere kako bi se zaštitili najslabiji objekti sirijske infrastrukture i ojačala protivvazdušna odbrana

  • 14

Ruska vojska saopštila je da će pomoći Siriji da obnovi protivvazdušnu odbranu posle američkih napada na ciljeve u centralnom delu te zemlje.

Samo 30 sekundi nas deli od Trećeg svetskog rata! Bombe su bačene na bure baruta, katastrofa se približava!

Portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov rekao je da će Rusija u najbližoj budućnosti preduzeti mere kako bi se zaštitili najslabiji objekti sirijske infrastrukture i ojačala protivvazdušna odbrana.

Konašenkov je rekao da je "borbena efikasnost napada SAD bila veoma niska", navodeći da je samo 23 od 59 krstarećih raketa "tomahavk" pogodilo bazu Šajrat u provinciji Homs.

Prema njegovim rečima, u napadima je uništeno šest sirijskih bobenih aviona MiG-23 koji su bili na popravci, ali nisu oštećene druge letelice u bazi.

Konašenkov je takođe rekao da pista u bazi Šajrat, malom aerodromu sa dva uzletišta sa koga sirijska avijacija uzleće u akcijama bombardovanja meta u severnoj i centralnoj Siriji, nije oštećena.

SAD su rano jutros, po naređenju predsednika Donalda Trampa, izvele vazdušni napad na Siriju baražom krstarećih raketa kao odgovor na napad hemijskim oružjem na civile u toj zemlji.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Beta)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SKOJ

    7. april 2017 | 17:15

    Ako je tacno da su SAD napale vojni aerodrom u Siriji iz kojih su poleteli Sirijski avioni sa hemijskim oruzijem kako to da u ovom napadu SAD niko nije umro od tolike kolicine Sirijskog hemijskog naoruzanja. Da su SAD stvarno pogodile vojnu bazu punu Sarin gasa ceo bliski istok bi pobili. Naravno da je prica o Sarin gasu Holiwoodska prica za decu.

  • Marija

    7. april 2017 | 15:39

    Milosrdna Amerika! Zastiti gradjane Sirije tako sto ce im zemlju zasuti raketama i bombama, zatrovati je i ozraciti! Da im smeta Asad, zveknuli bi ga do sad, organizovali vojni puc... Ovako imaju izgovor...

  • Cika Velja

    7. april 2017 | 14:56

    Opet fizicki promasen cilj,ali mentalno pun pogodak???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA