Vučić u "Goši": Jednokratna pomoć radnicima od 60.000 dinara, s vlasnikom sve ostalo (FOTO)

Vučić je najavio i da će do 23. aprila nadležni ministri razgovarati sa vlasnikom, u želji da posreduje u rešavanju problema. Objasnio je da je dug te fabrike prema državi pet miliona evra

  • 34

Premijer i izbarani predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je Vlada obezbedila sredstva za jednokratnu pomoć radnicima "Goše" od 60.000 dinara, da će biti rešeno i pitanje overe njihovih zdravstvenih knjižica i da će eventualno povezivanje radnog staža biti razmotreno u razgovoru sa vlasnikom kompanije, a u zavisnosti od toga da li on namerava da nastaviti da posluje.

 

Vučić sa radnicima Goše: Ruke su nam vezane, ali ćemo rešiti situaciju

 

Vučić je to rekao u Smederevskoj Palanci, gde je došao na poziv radnika Goše koji štrajkuju zbog neispunjenih obaveza prema njima, uključujući neisplaćene plate i probleme sa zdravstvenim knjižicama, stažom i daljom sudbinom firme.

 

Najavio je da će do 23. aprila nadležni ministri razgovarati sa vlasnikom, u želji da posreduje u rešavanju problema. Objasnio je da je dug te fabrike prema državi pet miliona evra.

 

Vučić je, posle sastanka, objasnio da je "Goša" privatizovana januara 2007, a da su problemi počeli već krajem 2008.

 

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

 

- Došli smo dotle da je račun u blokadi za oko pet miliona evra, da su potpisane priznanice da se vlasniku, koji je stranac, duguje 11 miliona evra, da je firma predata drugoj kompaniji, verovatno povezanoj, ali ja o tome ne mogu da govorim - rekao je Vučić.

 

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

 

On je dodao da se radnicima duguju višemesečna primanja. Premijer je ukazao i na činjenicu da, iako je "na papiru" od plata radnika oduzimano za penzijsko i zdravstveno osiguranje, taj novac nije uplaćivan PIO fondu, pa je dug prema njemu 3,2 miliona evra.

 

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

 

Novac uzet od Fonda za razvoj, dodao je Vučić, iznosi oko 192 miliona dinara, odnosno oko milion i 700 hiljada evra, ali ni on nije opravdan.

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lola

    7. april 2017 | 20:00

    Koliko moze Vlada Srbije ce sigurno pomoci ovim ljudima, ali i vlasnik mora da ispuni svoje obaveze....

  • cile

    7. april 2017 | 18:29

    Treba im pomoći, ali to je privatna firma i vlasnik treba da isplati radnicima zarađeno

  • Vlada

    7. april 2017 | 18:46

    Drzava pomaze radnike,nije dobro,ali bice bolje,samo da se vise ne vrate razni eksperti I grupe I pametnjakovici I bice nam svima bolje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA