76

Natpis "Ubij Srbina", ustaške zastave i reči Tompsonovih pesama u centru Zagreba na obeležavanju osnivanja NDH? (FOTO)

Na transparentima su se mogli videti i stihovi iz pesme "Duh ratnika" Marka Perkovića Tomspsona

Dan ndh, natpis Ubi Srbina, Zagreb, Trg bana Jelačića, ustaše
Foto: Facebook/Igor Premuzic

Policija proverava da li se u centru Zagreba zaista na dan osnivanja NDH okupila poveća grupa profašističke mladeži, noseći transparente s ustaškim simbolima, natpisom “ubij Srbina” i nacionalističkom zastavom s prvim belim poljem na šahovnici. Da se to dogodilo upravo u ponedeljak uveče, dokazuju i snimci prenosa s trga.

Strani mediji pišu o sramoti Hrvatske: Osuli paljbu zbog marša desničara i urlanja “Za dom spremni”!

Društvenim mrežama, naime, kruže fotografije na kojima oni poziraju salutirajući nacističkim pozdravom. Na transparentima su se mogli videti i stihovi iz pesme “Duh ratnika” Marka Perkovića Tomspsona, koje njegovi obožavatelji često povezuju uz granice Velike Hrvatske, navodi Antifašistički vjesnik, koji piše i kako je sve ovo prošlo bez obaziranja policije.

Ali, u odnosima s javnošću zagrebačke Policijske uprave navode da oni proveravaju da li se to zaista desilo: “Bilo bi neverovatno da to niko nije primetio i dojavio. Prema našim saznanjima to se nije dogodilo juče, ali mi sada pregledavamo sve, ne samo kamere”, kazala je za N1 zvaničnica odeljenja za odnose s javnošću PU Zagreb.

- Skupina ustaša je došla na Trg Republike, razvila ustašku zastavu, istaknula simbol zločinačke organizacije – ustaša – i istaknula natpis – ‘Ubiji Srbina’. Sve je to posmatrala policija, snimala kamerama… i sve bez reakcije - navodi jedan građanin, dodajući da policija ima svoje kamere na tom prostoru, a i svi ostali koji rade direktan prenos s Trga bana su dužni dati policiji snimke na uvid.

Na pitanje da li je tačno da u svakom trenutku nadziru trg, iz PU Zagreb odgovorili su da im to nije prijavljeno „i nismo dobili tu informaciju sve dok se nije pojavila u medijima. Moramo proveriti apsolutno sve”.

Međutim, Antifašističkom vjesniku su se javili čitatelji koji navode da se itekako radi o događaju koji se odigrao u ponedeljak uveče, a tu tvrdnju dokazuju snimkom prenosa s glavnog zagrebačkog trga.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Hrvatska, NDH, Ustaše, Ustaštvo, Zagreb
Popularni komentari
 • P
  Plus-minus

  Davanjem medijske pažnje ovim marginalcima i idiotima , sto takvi i imaju za cilj, samo se ide njima na ruku. Pa u svakoj državi ima izroda i budala , veličaju Hitlera,Staljina,teroriste,siledzije,ustaše,cetnike….
  To dovoljno govori o tima samima, budala ne pita za cijenu samo da bi bio u centru pažnje.

 • S
  Srboljub

  Ima svuda ovih manijaka i kod njih i kod nas kako god se zvali.

 • B
  Bruce Lee

  Pa ovde ima najviše 50 ljudi, mnogo su smešni, smučili su se i normalnim Zagrebčanima, verujte. Samo im ne treba davati medijskog prostora.

foto dana

video dana