Tramp uzvraća udarac Rusiji: Putin podržava "zlu osobu" u Siriji, Asad je životinja

Tramp je za Foks biznis netvork istakao da je Putinova podrška Asadu "veoma loša po Rusiju" i "veoma loša po čovečanstvo"

  • 10

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da ruski predsednik Vladimir Putin podržava "zlu osobu" u Siriji, a sirijskog predsednika Bašara al-Asada nazvao je "životinjom".

PUTIN BESAN KAO RIS: NATO saveznici samo klimaju glavama, gde su dokazi o upotrebi hemijskog oružja?

Tramp je za Foks biznis netvork istakao da je Putinova podrška Asadu "veoma loša po Rusiju" i "veoma loša po čovečanstvo", prenosi AP.

U istom intervjuu, američki predsednik je izjavio je da SAD ne planiraju kopnenu intervenciju u Siriji, nakon što je nedavno naložio raketne udare na sirijsku vazduhoplovnu bazu, ali je izrazio uznemirenost zbog prizora umiruće dece.

Takođe je okrivio administraciju bivšeg predsednika Baraka Obame za nedelovanje u prošlosti po pitanju Sirije, ocenivši da je "Obama trebalo odavno da uradi ono što je on uradio".

Upitan da li će se SAD uključiti u sirijski rat, Tramp je odgovorio: "Ne. Ali, kada vidim kako koriste gas i takve stvari - pomislim da čak ni neki od najgorih tirana u svetu nisu koristili takvu vrsta gasova, a neki od tih gasova su neverovatno jaki".

Tramp ističe da je, kada je to video, pomislio da se "nešto mora učiniti", a naročito su ga, kaže, zabrinuli prizori dece na samrtnim mukama posle prošlonedeljnog hemijskog napada u Han Šejkunu, u kojem je, kako američki zvaničnici veruju, korišćen nervni gas.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gekke Joopi

    12. april 2017 | 11:05

    Ne bih se slozio da je Asad veca zivotinja od bilo kojeg amerikanca, a narocito ne od tebe, zuti klovne!!!

  • Чарапанка

    12. april 2017 | 21:53

    Ма ви Амери сте људождери! Подршка Асаду!

  • Risto

    12. april 2017 | 20:18

    Asad je lepsi covek od tebe sto si ljubomoran satano

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA