≫ 

POTVRĐENO: Uhapšen osumnjičeni za napad na fudbalere Borusije Dortmund, drugi u bekstvu. Povezani su sa islamistima!

Nemačka policija i javni tužilac potvrdili su da dvojica osumnjičenih imaju islamističku pozadinu, a da se detalji još istražuju

  • 4

Osumnjičeni za napad u Dortmundu uhapšen je i povezan sa islamistima, a eksploziv koji su koristila dva napadača u napadu sadržao metalne igle, preneo je RT.

Ledi krv u žilama: Evo šta piše u pismu teroriste koji je izveo napad na fudbalere Borusije Dortmund

Nemačka policija i javni tužilac potvrdili su da dvojica osumnjičenih imaju islamističku pozadinu, a da se detalji još istražuju. Stanovi osumnjičenih su pretreseni, jedan od osumnjičenih je uhapešn, dok je drugi još u bekstvu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Javni tužilac Frauk Keler takođe je potvrdio na konferenciji za medije da je šrapnel od eksplozivne naprave korišćene u napadu leteo preko 100 metara i da je sadržao metalne igle koje su se zabile u sedište autobusa i izavale veća oštećenja.

Podsetimo, nemačka policija istraživala je moguću “islamsku vezu” povodom tri eksplozije koje su odjeknule u blizini autobusa fudbalskog tima Borusija Dortmund uoči meča Lige šampiona, nakon što je na mestu napada pronađeno pismo u kom se pominje napad na božićnem vašaru u Berlinu i poruka na jednom antifašističkom portalu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Autobus je ozbiljno oštećen tokom eksplozije koju su tamošnji zvaničnici okarakterisali kao teroristički napad "na osnovu dokaza sa lica mesta" ali je pravi motiv ovog napada i dalje nepoznat. 

Tri pisma nađena su na licu mesta i upravo ona su istražitelje naveli da su počinioci zapravo islamističkog opredeljenja. Jedno od njih je navodno počinjalo sa rečima "U ime Alaha, milostivog, samilosnog". 

Foto: Tanjug/AP/dpa Foto: Tanjug/AP/dpa

Policija je potvrdila da pisma pozivaju na obustavu nemačke "Tornado" letilice iz sirijskog vazdušnog prostora i zatvaranje američke vazdušne baze u Ramstainu. 

Još jedno od pisama postavljeno je na jednom antifašističkom internet portalu u kom se tvrdi da je napad izveden u znak odmazde zbog “blagog stava” kluba prema neonacističkim i rasističkim navijačima, preneo je Rojters.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ccc

    12. april 2017 | 14:41

    Da nisu opet zaboravili pasos i licnu kartu? Smaraju vise sa istim sistemom. Ovo je fora da se sad i nemci uljkuce u bombardovanje muslimana. Tako i rusi i ameri i svi ostali.

  • Krsta

    12. april 2017 | 15:43

    Krvave su nemačke ruke ...umesto da gledaju svoja posla da ibudu nezavisna država ..oni opet idu u rat. Bombarduju i prodaju oružje ...a sve im se to sveti. ..

  • Dodson

    14. april 2017 | 08:50

    Žalosno koliko manipuliraju ljudima... Uvjek ostane licna, pasos ili poruka. Haha sta sad ide poslije?!?!?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA