Hladan tuš za američkog državnog sekretara u Moskvi: Zvali su ga Putinovim čovekom, a danas... (FOTO) (VIDEO)

- Bio je to zloslutan početak Tilersonove posete, prve posete Rusiji nekog zvaničnika kabineta (predsednika SAD Donalda) Trampa - navodi AP

  • 1

Američka agencija AP ocenjuje da je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov danas u Moskvi priredio državnom sekretaru SAD Reksu Tilersonu "neprijatno hladan" prijem, optužujući vlasti u Vašingtonu da su izvršile nazakonit napad na sirijskog predsednika Bašara al Asada.

Lavrov spustio američku novinarku: Izgovorio je samo četiri reči zbog njenog ponašanja i ispao najveći car (FOTO) (VIDEO)

- Bio je to zloslutan početak Tilersonove posete, prve posete Rusiji nekog zvaničnika kabineta (predsednika SAD Donalda) Trampa - navodi AP.

Agencija navodi da je "opipljiva napetost koja se nadvila nad Tilersonovim putovanjem ukazivala na sve širi jaz između dva neprijatelja iz vremena Hladnog rata", iako je "pre samo nekoliko nedelja delovalo da je Tramp, koji je na sva usta hvalio Putina tokom kampanje, spreman za potencijalno zbližavanje istorijskih razmera sa Rusijom".

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je danas na sastanku sa američkim državnim sekretarom Reksom Tilersonom u Moskvi da prošlonedeljni udari SAD na vazduhoplovnu vojnu bazu u Siriji predstavljaju kršenje prava i da je važno ne dopustiti da se takvi udari ponove, javlja Rojters.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Važno nam je da znamo kakav je vaš stav, stav SAD i kakve su istinske namere američke administracije - rekao je Lavrov na početku sastanka s Tilersonom, koji danas boravi u zvaničnoj poseti Moskvi, u jeku tenzija povodom Sirije, prenosi AFP.

Šef ruske diplomatije je američkom kolegi rekao i da želi iskrene i poštene razgovore o formiranju široke antiterorističke koalicije.

Sastanak Putinove i Trampove desne ruke: Lavrov Tilersonu rekao da se američki napadi NE PONOVE (FOTO) (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Mnogo puta smo rekli da smo spremni na konstruktivni dijalog na ravnoj nozi sa SAD - podsetio je Lavrov, poručivši da se Moskva zalaže za kolektivne akcije, navodi britanska agencija.

Tilerson je na sastanku s Lavrovim poručio da će linije komunikacije SAD sa Rusijom uvek ostati otvorene, ocenivši da se današnji sastanak održava u važnom trenutku kako bi Rusija i SAD mogle da preciziraju polja od zajedničkog interesa.

Prema njegovim rečima, to se primenjuje čak i kada su taktike različite.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Želimo da preciziramo oblasti u kojima postoje oštre razlike u stavovima kako bismo shvatili zašto one postoje i kakvi su izgledi za smanjenje tih razlika - objasnio je američki državni sekretar.

On je rekao da se raduje otvorenim, poštenim i iskrenim razgovorima kako bi se bolje definisali američko-ruski odnosi, navodi Rojters.

Pogledajte video:

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    12. april 2017 | 17:07

    Ameri su uvek voleli da pobedjuju sa distance a Rusi pobedu racunaju po ostrici sablje!? Te se razlike nikad nece pomiriti!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA