17

Šok u vodiču za vrtiće: Ako ljubite i grlite decu, nasilni ste!

Porodica je osnova za borbu protiv bele kuge, a ovakvim merama se razara

U okviru nove, skandalozne knjige o seksualnom obrazovanju, nalazi se i “paket za vrtiće“, pomoću kog se deca od tri do pet godina, koja ne mogu da razumeju seksualnu konotaciju reči “dodirivati”, uče da svakome, pa i svojim roditeljima kažu “moje telo pripada meni”.

Kako se stavlja ženski kondom? Ovakva i slična pitanja se nalaze u nastavnom programu za osnovne i srednje škole

– To je besmisleno, i time se nanosi šteta deci, jer im u glavi stvara konfuziju. Pitam se i s kojim pravom se od vaspitačica traži da dete u vrtiću uči sledeće pravilo: “Ako dođe u posetu tetka, baba, ujak ili neki drugi član porodice i krene da te cmače po celom licu, grli, ljubi, steže… iako u tom trenutku tu osobu sve to čini srećnom, a tebi se ne sviđa, možeš da kažeš “izvini, ali ja ne bih da me ljubiš” – navodi za Srpski Telegraf Slobodan Antonić, sociolog.

On ističe da je porodica osnova za borbu protiv bele kuge, a ovakvim merama se razara.

Takođe, sa njim se slaže Dr Bojan Cakić, koji navodi da o porodici mora da se priča kao o zajednici ljubavi.

– Ne možemo sprečiti nasilje sledećim pasusima: “Porodični dom je najopasnije mesto u modernom društvu, statistički je mnogo veća verovatnoća da će osoba ženskog pola biti izložena fizičkom napadu u kući nego na ulici” i tome slične stvari. U paketu se svuda suprotstavljaju muškarci i žene, a nameće istopolna seksualnost, dok se među suprotnim polovima razvija odbojnost – kaže dr Cakić.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Obdanište, Porodica, Seksualno vaspitanje, Vodič, vrtić
Popularni komentari
 • D
  Deca

  Spaliti te knjige!!! Ljubav koju ponesu iz porodice im je bukvalno baza za ceo zivot. Zato sto ima puno pedofila ja treba svoju decu da guram od sebe!? Ocistite drustvo od takvih a nas normalne pustite da sa puno ljubavi odgajamo svoju decu.

 • I
  Isko

  Naučiće nas da budemo emocionalno totalno bezosećajni i hladni. Danas savka devojka kada joj momak priđe može da ga tuži za uznemiravanje. Sledi uskoro razmnožavanje samo u labaratoriji, deca će biti vlasništvo države. Onim što čini čoveka, a to je emocija, izgleda dolazi kraj. Sve zarad lepšeg života.

 • M
  Mama

  Ocigledno danas svaki idiot moze da napise knjigu. Sigurna sam da je autor imao problema u detinjastvu cim moze da napise takve gluposti. Da li mu je cilj da unisti decu?

foto dana

video dana