Rusija sa svojim saveznicima poslala VEOMA OZBILJNU poruku Americi (VIDEO)

Sve tri države na sastanku zahtevale su nepristrasnu istragu o korisćenju hemijskog oružja prilikom napada na Idlib

  • 9

Rusija, Sirija i Iran upozorili su SAD protiv novih napada na Siriju. Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov, koji je ugostio svoje kolege iz Irana i Sirije na današnjem sastanku u Moskvi, osudio je prošlonedeljne napade SAD na vazduhoplovnu bazu Šajrat u Siriji, upozorivši da će takvi postupci u budućnosti imati "ozbiljne posledice, ne samo za regionalnu, već i za globalnu bezbednost".

Ako Severna Koreja povuče nuklearni okidač, Amerikanci su spremni za udar: Sutra će biti Dan sunca ili Dan uništenja?

SAD su okrivile Siriju da je koristila hemijsko naoružanje u napadu na provinciju Idlib na severu Sirije, gde je poginulo 80 civila.

Rusija tvrdi da su žrtve podlegle bojnim otrovima koji su oslobođeni iz pobunjeničkog hemijskog arsenala pogođenog prilikom napada i pozvala na međunarodnu istragu, javlja AP.

Ministar spoljnih poslova Sirije Valid al-Moalem pozvao je inspektore da posete vazduhoplovnu bazu za koju SAD tvrdi da je korisćena kao početna tačka napada.

Sve tri države na sastanku zahtevale su nepristrasnu istragu o korisćenju hemijskog oružja prilikom napada na Idlib, prenosi TAS S.

Foto: Edlib Media Center/AP/Tanjug Foto: Edlib Media Center/AP/Tanjug

Ovo upozorenje dolazi u jeku tenzija koje potresaju Korejsko poluostrvo. Naime Severna Koreja se sprema da izvede još jedan nuklearni test, a SAD smatra da će se to dogoditi u subotu kada ova zemlja slavi 105. rođendan osnivača Severne Koreje Kim Il Sunga.

SAD je svoja borbena dejstva rasporedila u blizini granice sa Severnom Korejom i istakla da bi mogla da izvde preventivni napad na tu zemlju, ako se ona odlučli da ipak izvede nuklearni test.

Rusija je ovom slučaju pozvala obe strane na smirivanje tenzija.

Pogledajte video:

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    14. april 2017 | 14:06

    Treba kinezi ,rusi , indija da se udruze i zaprete amerima da ne smeju da se mesaju izvan svojih granica ako ne da ce da ih ugaze i cao

  • Helena

    14. april 2017 | 17:00

    Da vidim oce li sad napasti

  • Hemicar

    14. april 2017 | 18:13

    Hoce napasce, Indija je vojno inferiornija kao i Iran, Amerika ima daleko najjacu vojsku na svetu, jedino je Kina tu blizu.Kakva Indija, Pakistanci ih mlate svaki dan , samo sto to niko ne prenosi.Indija ne moze Americi prismrditi, a uz to su i saveznici, jer Amerika najvise tenkova isporucuje Indiji, a sto se Irana tice, njih bi i Izrael sravnio 1 na 1.Cekajte i videcete, koliko je Iran "jak".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA