≫ 

Uhapšen bombaš iz Zrenjanina!

U eksploziji nije bilo povređenih

  • 2

Kako saznajemo, B. K. (29) uhapšen je zbog noćašnjeg incidenta u Zrenjaninu, ali se ne zna razlog zbog kojeg je to učinio.

Stravični prizori Gradske kuće u Zrenjaninu: Kada je bačena bomba, prozori su popucali! (FOTO)

Eksplozija u Zrenjaninu, bačena sumnjiva naprava na zgradu Skupštine grada!

Kako je saopštilo Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), policija je u saradnji sa zrenjaninskim Višim javnim tužilaštvom, uhapsili B. K. koji se sumnjič da je jutros oko 5.20 časova, bacio ručnu bombu na ulazna vrata Gradske kuće u Zrenjaninu. 

- Osumnjičeni je uhapšen neposredno nakon izvršenja dela. Povređenih nije bilo, dok je na ulaznim vratima Gradske kuće naneta materijalna šteta. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, B. K. je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu - navodi se u saopštenju MUP-a.

Povodom nesreće u kojoj je pričinjena samo materijalna šteta, jer se u trenutku napada niko nije nalazio u okolini zgrade, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, najoštrije je osudio jutrošnji napad:

- Očekujem da će državni organi, pre svega Tužilaštvo i Policijska uprava u što kraćem roku izneti zaključke o ovom nemilom događaju. Kao gradonačelnik, najstrože osuđujem svaki vid ovakvog ponašanja, a naročito kada svi hrišćani slave najveći praznik. Zrenjanin je jedan od najbezbednijih gradova u Srbiji. Uvek smo davali svoj maksimum da tako bude i da se svi naši sugrađani u svom gradu osećaju sigurno. Razočaran sam i kao čovek, ali verujem da će ovaj slučaj ostati usamljen. Verujem da će počinioci u skladu s zakonom odgovarati za počinjeno delo - rekao je gradonačelnik Janjić.

Meštani Zrenjanina koji žive u centru grada, potvrdili su za Telegraf da ih je jutros probudila snažna detonacija:

- Živim u blizini Gradske kuće i probudio me je jak prasak, učinilo mi se da je u blizini stana, posle nekoliko časova čuo sam i na vestima. Ovako nešto se još nije dogodilo u našem gradu, srećom da niko nije povređen - rekao je Zrenjaninac koji je sa okupljenim građanima posmatrao oštećeni ulaz Gradske kuće.

Od jake detonacije popucala su stakla na ulazu u Gradsku kuću, oštećen je deo fasade, a ostaci gelera vidljivi su na samom ulazu u zgradu.

Okrivljeni mladić uhapšen je brzom interevencijom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u Zrenjaninu nedaleko od mesta nesreće. Motivi napada na Gradsku kuću još uvek nisu poznati, istraga je u toku, saznaje Telegraf.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA