Katastrofa izbegnuta za dlaku: Sprečen napad terorista u poznatom letovalištu!

Vladine snage otkrile su četiri automatske puške, granate za puške i džak pun materijala za pravljenje bombe, poput detonirajućih kablova, okidača, i delova elektronske bombe

  • 0

Snage filipinske vlade, podržane vazdušnom flotom, uspešno su otkrile i sprečile ekstremiste da izvrše bombaške napade i otmice u popularnom turističkom odmaralištu na ostrvu provincije Bohol.

Tresli se Filipini: Razorni zemljotres pogodio ostrvo, još uvek nema podataka o šteti

Tri zemljotresa pogodila Filipine, ljudi pobegli u brda, strahuju od cunamija

Kako se navodi, tom prilikom ubijena su tri vojnika, policajac, dva meštanina i najmanje četiri ekstremista, uključujući komandanta terorističke grupe Abu Sajaf, prenosi AP.

Vojni zvaničnik kazao je da su zajedničke vojne i policijske snage osujetile "terorističke aktivnosti" koje su ekstremisti nameravali da obave u tom turističkom odmaralištu.

Vladine snage otkrile su četiri automatske puške, granate za puške i džak pun materijala za pravljenje bombe, poput detonirajućih kablova, okidača, i delova elektronske bombe.

Kako se navodi, samo nekoliko dana pre sukoba u Boholu, američka ambasada u Manili savetovala je svojim državljanima da poreduzmu mere predostrožnosti zbog "informacija o mogućim kidnapovanjima" od strane terorista u Boholu i drugim centralnim filipinskim oblastima.

Slična upozorenja svojim građanima uputile su i ambasade Kanade i Velike Britanije.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA