Vozači, dodatan oprez u sredu, 19. aprila: Saobraćajna policija sprovodi specijalnu akciju, a na ovo će naročito obraćati pažnju

U sredu, 19. aprila, saobraćajna policija će biti na svakom koraku

  • 11

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, tokom sledeće nedelje, u okviru međunarodne organizacije TISPOL-mreža saobraćajnih policija, sprovodiće akciju pojačane kontrole brzine kretanja vozila.

Ukoliko je policija pogrešila, nećete morati da plaćate novu vozačku dozvolu!

Unutar novih, ultrabrzih presretača koji love bahate vozače: Naredne srede će svi radari biti uključeni 24 časa (FOTO)

Akcija će se sprovoditi u svim državama koje sarađuju u okviru TISPOL-a – u 28 zemalja članica Evropske unije, Švajcarskoj, Norveškoj i Srbiji.

U okviru akcije, u sredu 19. aprila, biće sprovedena i akcija „Speed Marathon“, tokom koje će se brzina meriti 24 časa neprekidno ručnim radarima, radarima u sistemima video nadzora i uređajima za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije - presretačima.

Svaki kontrolisani vozač biće alkotestiran, dok će saobraćajna policija takođe prilikom zaustavljanja svakog motornog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu kretanja, obaviti i kontrolu korišćenja pojaseva za vezivanje kako vozača tako i putnika, na način koji je predvideo proizvođač vozila.

Prema istraživanjima koja je objavio Evropski savet za bezbednost saobraćaja, povećanje brzine kretanja za samo pet odsto dovodi do povećanja broja saobraćajnih nezgoda sa smrtnim ishodom za više od 20 odsto.

Prema istom istraživanju, korišćenje sigurnosnih pojaseva smanjuje rizik od smrtnog stradanja u saobraćajnim nezgodama za oko 50 odsto.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nina

    16. april 2017 | 13:00

    Vazi akcija samo za ova auta na slici ona auta od 10 hiljada evra za njih ne vazi

  • Miljakovac

    16. april 2017 | 13:17

    Jos samo da me prebiju kad me zaustave

  • aga

    16. april 2017 | 12:52

    Ne vidim cemu upozorenje. Ovakve akcije treba da budu nasumicne i nikako da se zna unapred kada ce biti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA