Čitav svet ismeva Kim Džong Una: Preti nuklearnim ratom raketama koje su napravljene od papira? (FOTO) (VIDEO)

Jedan od korisnika Tvitera napisao je: "Da li Severna Koreja misli da može sve da nas prevari sa svim tim lažnim raketama na paradi!?"

  • 29

Prema spekulacijama koje se šire svetskim medijima, Kim Džong Un je kao deo svoje vojne parade ovog vikenda prikazao prazne obojene kutije i predstavio ih kao smrtonosno oružje za masovno uništenje.

Velika pretnja svetu: Oni čuvaju Kim Džong Una, i danas su ZAGRMELI na vojnoj paradi! (FOTO)

Severna Koreja je na pomenutoj paradi povodom Dana sunca, odnosno 105. rođendana svog osnivača Kim Il Sunga, predstavila nova oružja, ali ljudi širom sveta počeli su da postavljaju pitanja i sumnjaju u validnost predstavljenih raketa, pogotovo ove koja je vidno štrčala u nepravilnom položaju u odnosu na ostale.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Jedan od korisnika Tvitera napisao je: "Da li Severna Koreja misli da može sve da nas prevari sa svim tim lažnim raketama na paradi!?"

Drugi je dodao da misli da rakete izgledaju kao papirne figure.

Bez obzira na sve, predstavljanje interkontinentalnih balističkih raketa (ICBM) za koje Pjongjang tvrdi da mogu da putuju hiljadama kilometara podigli su nivo opasnosti i straha da Severna Koreja može da napadne Ameriku.

Čak je i potpredsednik Amerike Majk Pens doputovao u Južnu Koreju u okviru svoje desetodnevne posete Aziji i tom prilikom izjavio da nema opasnosti zbog "gužve oko drvenih kutije severnokoreanaca".

Inače, tokom samog Dana sunca i parade strani novinari su imali svako svoje lično obezbeđenje i vladinog zvaničnika koji je bio zadužen da prati sve šta se prenosi i da kontroliše da se u etar ne pusti neka "neprimerena" informacija, piše Dejli mejl.

Međutim i pored sve njihove predostrožnosti na internetu se pojavio snimak BBC-jevog novinara Džona Sadvorta, iza kojeg u momentu obraćanja gledaocima prolazi upravo jedna od raketa za koje se smatra da su lažne i napravljene od papira, budući da im jedan od vrhova nepravilno štrči.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VladaNS

    18. april 2017 | 09:32

    Pazi kada sam 99% ubeđen da je ovo američka fotomontaža da bi ismejali S. Koreju. Igraju se Ameri sa ljutom gujom.

  • Kajzre Soze

    18. april 2017 | 15:16

    Sto ih niste napali kada znate da su kartonske?A da,nisu izveli probu,ili mozda jesu

  • Gradjanin

    17. april 2017 | 12:06

    Ko je odgledao snimak i razume se u tehniku shvata da su ove rakete zakrivljenog vrha samo tzv busteri ili startne rakete jednog veceg projektila. Zakrivljeni su od glavne rakete jer se odvajaju od nje u prvim sekundama nakon lansiranja lada se upali glavni motor. Zakrivljenost postoji zbog aerodinamike da bi se sto pre udaljila od glavne rakete. Za one interkontinentalne ne bih da komentarisem jer se na snimku ne vidi nista konkretno. Mogu biti i prave i drvene....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA