≫ 

Kraj drame na Kipru: Air Pink šalje dva aviona po decu iz Srbije, koja su "zarobljena" u Larnaki

Sa ovim potezom kompanije Željka Mitrovića saglasili su se i roditelji "zarobljene" srpske dece

  • 5

Kompanija Er Pink (Air Pink) uz saglasnost Ministarstva spoljnih poslova Srbije večeras će poslati dva aviona za prevoz trinaestoro dece iz Srbije koja su "zarobljena" na aerodromu u Larnaki na Kipru.

Deca iz Srbije zarobljena na aerodromu na Kipru: Grci im ne daju da pređu u turski deo!

Er Pink će potpuno besplatno poslati svoje letelice po srpsku decu u Larnaku. Sa ovim potezom kompanije Željka Mitrovića saglasili su se i roditelji "zarobljene" srpske dece, kao i Ministarstvo spoljnih poslova.

U Ambasadi Srbije u Nikoziji potvrđeno da je trinaestoro dece iz Srbije od sinoć "zarobljeno" na aerodromu u Larnaki na Kipru, jer im carinici grčke nacionalnosti nisu dozvolili da pređu u turski deo ostrva.

Kako je objasnio Dejan Bivolarević iz Ambasade Srbije, mališani Kulturno-umetničkog društva "Izvor", uzrasta od devet do 14 godina, trenutno se nalaze na terminalu, ali bi naredna dva dana trebalo da budu smeštena negde na grčkom delu ostrva.

- Deca je trebalo da gostuju nekom Kulturno-umetničkom društvu na "okupiranoj" strani Kipra. Ne mogu da govorim o detaljima, jer nisam upoznat, ali kiparske vlasti im nisu dozvolile da pređu na taj deo - rekao je Bivolarević i dodao da bi detaljne informacije trebalo da dobije u toku dana.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kizo

    17. april 2017 | 18:47

    Koje su budale uopšte i došle na ideju da odvedu decu na mesto koje očigledno nije bezbedno!

  • Ljubica iz beograda

    17. april 2017 | 18:59

    Uzmite kartu i istoriju.kipar je davno pideljen na dva dela i oni ne vole da pripadaju ni turskoj ni grckoj jer finanski dobro stoje oni su kiprani

  • Maja

    17. april 2017 | 18:56

    Svaka cast Mitrovicima. Ovo je AV trebao da uradi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA