Putin domaćin najvećeg ekonomskog događaja godine: Pet vrućih tema o kojim će biti reči

Savetnik predsednika Ruske Federacije i izvršni sekretar organizacionog odbora SPIEF-a Anton Kobjakov, rekao je da su teme za predstojeći forum kreirane uzimajući u obzir moderne ekonomske trendove

  • 1

Glavna tema ovogodišnjeg Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu (SPIEF), koji se od 1. do 3. juna održava pod pokroviteljstvom predsednika Rusije Vladimira Putina, biće "Postizanje nove ravnoteže na globalnoj sceni".

SVETSKI EKONOMSKI FORUM: Ovako izgleda skup najmoćnijih ljudi!

Diskusije na skupu će biti podeljene na pet glavnih tema - upravljanje makro okruženjem, ekonomska agenda Rusije, prihvatanje tehnoloških zaokreta, fokus na ljudski faktor i serije predviđanja, saopštili su danas organizatori.

Indijski premijer Narendra Modi će, kako je najavljeno, učestvovati na ovogodišnjem forumu, a dolazak su najavili i generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš i mnogi drugi.

Programom SPIEF-a predviđeno je održavanje poslovnog foruma zemalja BRIKS-a i foruma B20 o međunarodnoj trgovini i investicijama, zatim Rusko-indijski forum korporativnih direktora, tradicionalni Energetski samit korporativnih direktora, kao i poslovne dijaloge i forume Rusije sa SAD, sa Francuskom, sa Latinskom Amerikom, Švajcarskom, Japanom i sa Afrikom.

Veliki dvorac Peterhofa, pogled iz Gornjeg vrta. Sankt Peterburg, Rusija. Foto: Wikimedia Commons/© Alex Florstein Fedorov Veliki dvorac Peterhofa, pogled iz Gornjeg vrta. Sankt Peterburg, Rusija. Foto: Wikimedia Commons/© Alex Florstein Fedorov

Prema najavi organizatora, održaće se i biznis skupovi Evroazijske ekonomske unije i Indije, o strateškom razvoju farmaceutske industrije, kao i o IT-u. U planu su i sesije Šangajske organizacije za saradnju i Valdaj kluba, dok će se na marginama Foruma prvi put održati i Svetski festival omladine i studenata. Forum malih i srednjih preduzeća planiran je dan pre zvaničnog otvaranja SPIEF-a.

Savetnik predsednika Ruske Federacije i izvršni sekretar organizacionog odbora SPIEF-a Anton Kobjakov, rekao je da su teme za predstojeći forum kreirane uzimajući u obzir moderne ekonomske trendove.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

- Strukturalni debalans u globalnoj i ruskoj ekonomiji koji smo uočili treba da se uravnoteži. Šefovi država i vlada, predstavnici velikih kompanija i vodeći svetski eksperti koji će učestvovati na skupu, u diskusijama će se fokusirati na potragu za novim balansom u globalnoj ekonomiji - kazao je on.

Više od 200 vodećih stručnjaka iz Evrope, Azije, Severne i Latinske Amerike, kao i Rusije, dalo je doprinos u pripremi programa, navodi se u saopštenju.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    18. april 2017 | 15:32

    ТАКО ЈЕ! Хаха, бриљантно! Не само скренути на економске теме, ВЕЋ ЈЕ ТО једино што одржава "глобалисте". Моћна економија, војска је већ ту, а онда у нормалним условима демократизација Русије - и Русија у орбиту, Боже дај!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA