≫ 

SRBIJI PRETE NOVE POPLAVE: Evo gde su sve moguća izlivanja reka, vodostaj se prati 24 sata dnevno!

Moguća lokalna izlivanja na Zapadnoj Moravi i Kolubari, kao i na njihovim pritokama

  • 8

S obzirom na najavljene padavine, Sektor za vanredne situacije upozorio je danas sve opštinske štabove u Srbiji da podignu stepen pripravnosti, uz 24-časovni monitoring Zapadne Morave, Kolubare i njihovih pritoka, sve dok padavine ne prestanu.

Stvaraju se uslovi za poplave u Srbiji: Početkom aprila, temperatura pada čak 10 stepeni

Samo da ne prelije tamo gde ne treba! Preti opasnost od poplava, raste vodostaj na Savi

Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić upozorio je da se prema najavama hidrometeorološkog zavoda u narednih 48 sati očekuje veća količina padavina na teritoriji Republike Srbije, čak i sneg u planinskim predelima“.

Zbog toga su, kako je kazao, moguća lokalna izlivanja na Zapadnoj Moravi i Kolubari, kao i na njihovim pritokama.

Foto: RHMZ Foto: RHMZ

Sava kod Sremske Mitrovice i Šapca (ulazni deo reke u Srbiju) skače za oko 1,2 metra do subote, a prognoziran je i nastavak rasta. Detaljnije možete pogledati ovde.

dijagram

- Sektor za vanredne situacije u toku jučerašnjeg dana uputio je upozoranje svim opštinskim štabovima da se podigne stepen pripravnosti, da se radi dvadesetčetvoročasovni monitoring svih pritoka i da se raguje po potrebi - rekao je Marić u izjavi dostavljenoj medijima.

Prema njegovim rečima, svi kapaciteti SVS u narednih 48 sati biće stavljeni u potpunu pripravnosti dok padavine ne prođu.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milka

    18. april 2017 | 14:51

    Uvek bla bla bla nista pametno o tome cuti ?!cistite reke korita i uradite nasipe kako to dolikuje a ne samo se nece uraditi...

  • Uroš

    18. april 2017 | 14:53

    Srbijo među šljivama,malo jača kiša i odmah prete poplave.

  • Ocajnono pero

    18. april 2017 | 16:17

    Ovako bombasticni naslovi i najave kataklizme su bez osnova. Prvo zemlja je "zedna" i treba joj vlaga, a reke na toliko niskom vodostaju da moze da primi tri puta vise vode. Moze da bude lokalnih bujica, ali to ne znaci katastrofalne ponude kao one koje pamtimo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA