"Goša" dobila novog direktora

Zaposleni su u štrajku tri nedelje, od samoubistva kolege. Prošle nedelje isplaćena im je jednokratna pomoć Vlade Srbije od po 60.000 dina

  • 1

Novi generalni direktor fabrike šinskih vozila "Goša" u Smederevskoj Palanci je Milutin Šćepanović, pišu sutrašnje "Novosti".

Radnici "Goše" dobiće jednokratnu pomoć: Pala odluka na današnjoj sednici Vlade

Vučić u "Goši": Jednokratna pomoć radnicima od 60.000 dinara, s vlasnikom sve ostalo (FOTO)

Kako se navodi, on je na to mesto došao nakon promene vlasnika kada je slovačka kompanija ŽOŠ "Trnava" fabriku prodala kiparskoj firmi "Lisnard Holdings limitid". Prema pisanju lista, iako je bilo najava da bi ove sedmice fabriku trebalo da poseti i novi poslodavac, ta poseta je odložena, a štrajkačima je upućen poziv da se vrate u pogone.

redatavnik štrajkačkog odbora Boan Ðorđević kaže da je novi direktor pozvao radnike da počnu da rade i obećao da će zahtev o isplati 100.000 dinara po radniku moći da se ispuni, ali u ratama, ali da taj predlog nije prihvaćen i da se štrajk se nastavlja.

Zaposleni su u štrajku tri nedelje, od samoubistva kolege. Prošle nedelje isplaćena im je jednokratna pomoć Vlade Srbije od po 60.000 dina.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Večernje Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    19. april 2017 | 11:25

    Narod Srbije hoce da im pomogne novcano i resavanjem situacije u Gosi, a oni za to vreme na protestima se bune protiv toga.Ko je ovde lud?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA