≫ 

Padavine i niske temperature otežavaju saobraćaj: Na ovim deonicama naročito pazite jer ima i LEDA!

Saobraćaj je umerenog inteziteta na autoputevima kao i ostalim glavnim putevima

  • 0

Očekivano zahađenje koje prema najavama meterologa donosi obilnije padavine, u nižim predelima kišu, a na planinama susnežicu i slab sneg, utiče na otežano, a na pojedinim deonicama i usporeno odvijanje saobraćaja, saopštio je jutros AMS S.

SVI PRESRETAČI SU NA ULICAMA OD JUTROS: U narednih 7 dana pojačana kontrola, a evo šta vozače očekuje 19. aprila

Zbog mokrih kolovoza i nižih jutarnjih temperatura moguća je slaba poledica koja se najpre javlja na putevima preko planinskih prevoja, ali i na svim onim deonicama gde je strujanje vazduha veće, poput mostova, nadvožnjaka i tunela.

Niska oblačnost i smanjena vidljivost su dodatni razlozi za upozorenje, a vozačima se savetuje da budu pažljiviji i da uvek svojim vozilom budu na bezbednom odstojanju od vozila ispred kako bi na vreme mogli da ga zaustave ili izbegnu opasnost, a brzinu prilagode uslovima na putu.

Saobraćaj je umerenog inteziteta na autoputevima kao i ostalim glavnim putevima.

Zbog radova na zameni oštećenih spojnica na deonici Loznica-Valjevo, u Osečini, danas će biti obustave saobraćaju u vremenu od devet do 20 sati.

Alternativni put vodi preko Valjevske Kamenice i Plavnja.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

AMS S poseća da će Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava saobraćajne policije do 23. aprila sprovoditi akciju pojačane saobraćajne kontrole koja se sprovodi u 28 zemalja članica Evropske unije, Švajcerske, Norveške i Srbije u okviru TIPSO-a .

Akcija obuhvata pojačanu kontrolu brzine kretanja vozila, dok će saobraćajna policija, prilikom zaustavljanja motornog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu kretanja, obaviti i kontrolu korišćenja pojaseva za vezivanje, kako vozača tako i putnika, na način koji je predvideo proizvođač vozila.

U okviru akcije, danas će biti sprovedena i akcija “Speed Marathon”, tokom koje će se brzina meriti 24 časa neprekidno ručnim radarima, radarima u sistemima video nadzora i uređajima za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije - presretačima.

Zabrana za šlepere preko Zlatibora zbog snega

Saobraćaj za šlepere i kamione sa prikolicom, zbog snega na kolovozu, obustavljen je preko Zlatibora, saopšteno je danas iz "Puteva Srbije".

Takođe, usled snežnih padavina, obustavljen je saobraćaj i na deonici puta Preko Brdo- Odvraćenica, na pravcima Prilike-Jasenovo i Dubac-Ivanjica-Golijska Reka, na snazi je zabrana saobraćaja za kamione sa prikolicom i šlepere, dok je na teritoriji opštine Ivanjica u višim predelima obavezna zimska oprema.

Ekipe putara su na terenu i rade na raščišćavanju snega, a iz "Puteva Srbije" apeluju na sve učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA