SVI PRESRETAČI SU NA ULICAMA OD JUTROS: U narednih 7 dana pojačana kontrola, a evo šta vozače očekuje 19. aprila

U okviru ove aktivnosti, u sredu 19. aprila, biće sprovedena i akcija "Speed Marathon", tokom koje će se brzina meriti 24 časa neprekidno ručnim radarima

  • 10

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava saobraćajne policije će u narednih sedam dana, u periodu od 17. do 23. aprila, sprovoditi akciju pojačane saobraćajne kontrole koja je aktivna u 28 zemalja članica Evropske unije, Švajcarske, Norveške i Srbije, saopštio je AMŠ.

Vozači, dodatan oprez u sredu, 19. aprila: Saobraćajna policija sprovodi specijalnu akciju, a na ovo će naročito obraćati pažnju

Ukoliko je policija pogrešila, nećete morati da plaćate novu vozačku dozvolu!

U okviru ove aktivnosti, u sredu 19. aprila biće sprovedena i akcija "Speed Marathon", tokom koje će se brzina meriti 24 časa neprekidno ručnim radarima, radarima u sistemima video nadzora i uređajima za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije - presretačima.

Kako kažu iz policije, od danas počinje sprovođenje akcije pojačane kontrole saobraćaja, usmerene na otkrivanje prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, a posebno će tokom celog 19. aprila, biti sprovedena akcija "blic maraton" tokom koje će, ističu, svi radarski uređaji biti uključeni 24 sata.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Načelnik Uprave saobraćajne policije MUP-a Nebojša Arsov objasnio je  da će kontrola motociklista u narednom periodu biti oštrija, a motocikli - presretači kontrolu će vršiti ne samo po autoputevima, već i po gradovima i po manjim mestima u celoj Srbiji.

Glavni zadatak policajaca na neobeleženom motociklu presretaču, koji se otkriva tek kada se napravi prekršaj i kada se prekršilac zvučno- svetlosnim signalima zaustavlja, biće iznenadna kontrola motociklista, kao i ostalih učesnika u saobraćaju, koji ne ustupaju prvenstvo prolaza i ometaju vozače motocikala.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Mat crni "suzuki RGSX" presretač, beogradskih tablica, sa 184 konjske snage i zlatnim "brembo" kočnicama, kojim upravlja policajac u crnoj kacigi i crnoj moto opremi nema nikakva obeležja policije i ne bi se ni pomislilo da je policijski, jedan je od modela motocikala čiji se ukupan broj drži u tajnosti.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dindon

    17. april 2017 | 15:08

    Uzeti i snimati jedno policijsko vozilo u saobracaju ili kontroli saobracaja ne znam da li je kaznjivo ali bi snimak bio najbolji primer kako se ne treba ponasati u saobracaju. Kontrola i presretanje vozaca iza krivina,u nepreglednim raskrsnicama, iskakanje pred vozace iz zbunja ,prolazak kroz raskrsnice iz traka koje nisu namenj za tu svrhu,prolazak na crveno i pri tom obilazenje cele kolone da bi se zatim stiglo pred kafanu gde je vec parkirano policijsko vozilo za vreme radnog vremena su redpovne,svakodnevne pojave.O voznji sa znackom i neplacanje prevoza u svim autobuskim linijama i medjugradskim je vec normalna pojava o tome ne vredi ni pricati.

  • Dragan

    17. april 2017 | 14:46

    Bitno je da se za vozni park ima i da se puni budzet,a to sto su ulice kao Bejrut tuga.........

  • SrbIN ☆

    17. april 2017 | 22:13

    Pa zar se kontrola ne vrši svakog dana a ne samo kad je taj dan? Za šta služi ta policija ostalim danima nego da kontroliše saobraćaj? Da malo više kontrolišu brzinu i alkoholisano stanje vozača a da manje besplatno jedu po restoranima bilo bi manje nesreća na putevima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA