≫ 

Sve više obećanih zemalja pooštrava uslove za useljenike: Biće sve teže otići u inostranstvo da se radi

- Vlada želi da da prednost pri zapošljavanju Novozelanđanima iako to nije uvek moguće. Važno je da privlačimo prave ljude, s pravim veštinama, kako bi popunili radna mesta u kojima nedostaje stručnih radnika i kako bismo doprineli rastu naše privrede - rekao je Vudhaus

  • 1

Nakon što je Australija najavila stroža migracijska pravila, Novi Zeland uvodi gornju granicu plata za radnike koji traže stalni boravak. Ovom merom žele da smanje broj useljenika i da privuku visoko kvalifikovane radnike, objavila je tamošnja vlada.

ANGELA MERKEL PROTERUJE BALKANCE: Skoro 100.000 ljudi u narednih 5 godina ne sme da uđe u Nemačku!

Ako idete u BiH, moraćete da imate 75 evra po danu

Tako će od sada radnik s višim kvalifikacijama da bi dobio dozvolu boravka, morati da ima ponudu za radno mesto najmanje sa prosečnom novozelandskom platom što je negde oko 48.859 novozelandskih dolara (oko 32.000 evra), rekao je ministar za imigraciju Majkl Vudhaus.

Time, objašnjava vlada, žele da daju prioritet bolje plaćenim i kvalifikovanim migrantima.

- Vlada želi da da prednost pri zapošljavanju Novozelanđanima iako to nije uvek moguće. Važno je da privlačimo prave ljude, s pravim veštinama, kako bi popunili radna mesta u kojima nedostaje stručnih radnika i kako bismo doprineli rastu naše privrede -  rekao je Vudhaus, a prenosi Hina.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ovaj predlog će biti usvojen tokom godine, a predviđa i maksimalno trogodišnje trajanje privremenih viza za migrante s nižim kvalifikacijama, kao i ograničenje za spajanje njihovih porodica.

Inače, prva je sa "zaštitnim" merama počela Australija koja je juče najavila planove za ukidanje viza za privremene strane radnike i uvođenje strožih imigracijskih pravila.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brada od Top Listu

    19. april 2017 | 23:51

    U Australiji nema posla,zato ukidaju. Domace stanovnistvo gubi posao jer kompanije uvoze jeftine indijce koji rade za sitnis.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA