Slaba ponuda prasadi u junu

Prodaja prasadi do 15 kilograma telesne mase u junu se najčešće obavljala po ceni 250 dinara po kilogramu, kao i prethodnog meseca. Interesovanje slabo zbog petrovskog posta

  • 0

U junu je nastavljen trend nešto slabije ponude obe kategorije prasadi, a na pojedinim stočnim pijacama u Srbiji broj dovezenih grla tovnih svinja bio je dosta mali.

Prodaja prasadi do 15 kilograma (kg) telesne mase u junu se najčešće obavljala po ceni 250 dinara (din/kg), kao i prethodnog meseca, objavljeno je u biltenu Sistema tržišnih informacija poljoprivrede Srbije (STIPS).

Prasad telesne mase od 15 do 25 kg mogla su se pazariti po ceni od 180 do 270 din/kg, ali se prodaja ove kategorije svinja najčešće odvijala po ceni od 250 din/kg.

Interesovanje potencijalnih kupaca bilo je slabo, izraženo tokom čitavog meseca zbog petrovskog posta, koji je u toku.

Odgajivači i trgovci bili su jako nezadovoljni obimom prodaje obe kategorije prasadi proteklog meseca.

Slaba je bila ponuda i prodaja tovnih svinja na većini stočnih pijaca tokom juna. Tovljenici težine od 80 do 120 kg su se najčešće prodavali po ceni od 170 din/kg, što je za čitavih 20 din/kg viša cena u odnosu na maj. Prodaja tovnih svinja telesne mase preko 120 kilograma odvijala se na

devet stočnih pijaca. Dominantna cena iznosila je 140 din/kg, što je za 10 din/kg viša cena u odnosu na maj.

Proteklog meseca zabeležena je i manja ponuda krmača za klanje.

(I. M. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA