DODIK ZAGALAMIO: Zbog pretnji ‘velikom Albanijom’ nećemo dozvoliti da BiH ikada prizna Kosovo!

Dodik je naglasio da su priču o “velikoj Albaniji” još davno skrojili pojedini mešetari iz međunarodne zajednice i uvek je aktiviraju preko albanskih lidera kada se Srbija želi pritisnuti uz zid i ucenjivati

  • 46

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da zapaljive izjave albanskih lidera Edija Rame, Hašima Tačija i Jonuza Muslijua o mogućem ujedinjenju Albanije i Kosova i blaga reakcija međunarodne zajednice na direktan napad na ustavni poredak i teritorijalni integritet Srbije, samo govori da Kosovo ostaje ozbiljan problem i da ga treba vratiti na nivo UN i Rezoluciju 1244.

EKSKLUZIVNO ZA TELEGRAF! EU o pretnjama Rame i Tačija: Takve izjave izlažu region riziku!

- Dodatne pretnje nekom virtuelnom “velikom Albanijom” ne mogu proći ma ko stajao iza takve destabilizujuće priče. Ovakve izjave albanskih lidera ne doprinose miru i teško da mogu doprineti dobrim odnosima za koje se zalagao zvanični Beograd. Te neodgovorne i ratnohuškačke izjave nas u Republici Srpskoj još više učvršćuju u uverenju da ne dozvolimo da BiH ikada prizna Kosovo - poručio je Dodik.

Dodik je naglasio da su priču o “velikoj Albaniji” još davno skrojili pojedini mešetari iz međunarodne zajednice i uvek je aktiviraju preko albanskih lidera kada se Srbija želi pritisnuti uz zid i ucenjivati.

- Iz svog iskustva mogu da kažem da je sprega vlasti iz Prištine i međunarodnog faktora i te kako vidljiva. To licemerstvo međunarodne zajednice ne može proći, jer Albancima ne može biti dozvoljeno sve ono što nije dozvoljeno Srbima, pri tome mislim na Srbiju i Republiku Srpsku. Srbija je danas najstabilnija zemlja u regionu, vodi politiku mira i stabilnosti i neće dozvoliti da bilo ko preti zveckanjem oružja i prekrajanjem granica na Balkanu, pogotovu ne na štetu Srba - istakao je predsednik Srpske.

On je dodao da je Kosovo nasiljem međunarodnog faktora oteto od Srbije i time je pogaženo i međunarodno pravo i ponižena Srbija, ali i celi srpski narod.

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • On

    22. april 2017 | 14:30

    Jesi Opa san

  • Dardan

    22. april 2017 | 16:32

    Priznanje BiH nikome nije i potrebno! Neka Dodek galami koliko hoće, njega niko i ništa ne pita. Žao mi je za BiH kad Dudek i manjina odlučuje o celoj državi.

  • Bosna

    22. april 2017 | 16:58

    Sto ce se Kosovari nasjekirati ako ih Bosna ne prizna! Nece moci spavati!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA