Mogu Albanci da prete koliko hoće: Manastir Dečani nije u opasnosti

Jedino ljudska duša čini zidine manastira živim

  • 5

Vladika raško-prizrenski i administrator eparhije Niške, njegovo preosveštenstvo Teodosije izjavio je u Kuršumliji da manastir Dečani nisu u opasnosti bez obzira na pretnje koje albanske snage upućuju zbog povraćaja dela imovine manastiru.

Srbija ga pamti kao poželjnog, mladog glumca u usponu: On je arhimandrit Ilarion i danas uči decu da poste (VIDEO)

- Manastir nije u opasnosti, dok je našeg ktitora u njemu Svetog Stefana Dečanskog. Podrška KFOR a je veoma važna i oni su jasno naglasili da se odluke njihovog suda moraju poštovati - kazao je vladika Teodosije.

On je dodao da je Božja volja što je u ovim teškim trenucima deo imovine manastira koji je konfiskovan 1946. godine, vraćen i da su svi manastiri na KiM potpuno zaštićeni.

On je pozvao vernike da posete jednu od srpskih duhovnih svetinja na KiM jer jedini ljudska duša čini zidine manastira živim.

Daljinac baner

(B.R. / Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sanja

    22. april 2017 | 19:18

    Albaci prete a naši se srbi žene albankama bože me sacuvaj nas sve šta rade nije ni cudo.

  • Зис

    22. april 2017 | 19:21

    Цркве су На Косову. И џамије су на Косову. Цркве су поцелом свету и Џамије су по целом свету. И сад замислите да неко почне да руши једне или друге. Па већ смо видели где то води. Маните се тога има много паметнијих ствари које могу и треба да се ураде а на корист и цркава и џамија.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA