≫ 

Orbanova stranka optužila Soroša da je dao 3, 8 miliona evra da se stvori opozicija

Hidvegi je izdvojio Helsinški komitet i grupu za ljudska prava TASZ kao glavne primaoce Soroševe pomoći i insistirao na tome da su organizacije primile preko 40 odsto "Soroševog novca"

  • 10

Dzordž Soroš "upumpao" je u svoje "agencije" u Mađarskoj 1,2 milijarde forinti (3,8 miliona evra) "stvarajući novu, alternativnu opozicionu organizaciju kako bi nastavio da napada mađarsku vlast", rekao je danas Balaš Hidvegi, direktor za komunikacije vladajuće stranke Fides premijera Viktora Orbana.

Amerika vrši pritisak na Mađarsku zbog Soroševog univerziteta

Prema Hidvegiju, organizacije povezane sa Sorošom su sve "pro-migrantske grupe, mediji ili političke institucije"; oni napadaju politiku vlade o migraciji i "uporno diskredituju vladu u inostranstvu", zarad "darežljive podrške", prenosi agencija MTI.

Hidvegi je izdvojio Helsinški komitet i grupu za ljudska prava TASZ kao glavne primaoce Soroševe pomoći i insistirao na tome da su organizacije primile preko 40 odsto "Soroševog novca".

Hiljade Mađara okupilo se danas u Budimpešti na "mirnom maršu za vladu, Rusiju i protiv svega ostalog", koji je organizovala mađarska satirična "dvorepa pasja partija".

Kako se navodi, protest je "sarkastična reakcija na trenutna dešavanja u Mađarskoj", poput vladinih bliskih veza sa Rusijom i kampanje protiv migracione politike milijardera Džordža Soroša, prenosi AP.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mimi

    23. april 2017 | 07:25

    Zlo. Zlo. Zlo. Soroš.

  • Putin R.S

    23. april 2017 | 10:34

    Naravno da je dao. Pa daje i ovim nasim opozicionarima, i to svi znaju i nije tajna. Ovima sto danas setaju protiv demokratski izabranog predsednika takodje placa, kao sto to radi svuda u svetu.

  • posmatrač

    23. april 2017 | 09:44

    orban je genije.soroša da osude doživotno.od njega i njegove bratije su svi svetski problemi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA