Novopazarac živ, a na papiru mrtav već tri godine: Bizarna greška koja može svakog da zadesi

Fetahović objašnjava da se često potkradu greške u dokumentima važnih institucija, ali da je ova jedna od morbidnijih

  • 4

Koliko birokratske procedure i nelogičnosti mogu stvoriti problem, pokazuje slučaj novopazarskog advokata Emira Fetahovića.

Porodila se TRI PUTA, a kada su dokazali da nije BIOLOŠKA MAJKA nijednom svom detetu, počela je njena ŽIVOTNA DRAMA!

Njemu je Osnovni sud u Beogradu prekinuo izvršni postupak po tužbi za troškove, koje nije dobio kada je bio angažovan po službenoj dužnosti, a sve sa razlogom jer se on već tri godine vodi kao mrtav.

- U početku sam mislio da je greška, da mi je stiglo rešenje iz nekog drugog predmeta, ali sam utvrdio da je u pitanju moj predmet, da sam ja stranka u postupku, da je suprotna strana MUP, a da je opština Novi Pazar izdala izvod iz matične knjige umrlih - navodi Fetahović za B92.

On dodaje da zna da se građani često susreću sa apsurdnim situacijama u sudskom postupku, i zna da se dodatnim rešenjima sve može ispraviti, ali opet, to zahteva dodatno vreme i angažovanje.

Foto: Profimedia/Corbis Foto: Profimedia/Corbis

- Ukoliko stranka ne zna, ili nema advokata, greška može da ostane i da se ona otkrije tek nakon nekoliko godina, sa čime se mi često i susrećemo - navodi Fetahović.

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu za B92 navode da su uvidom u izvod iz matične knjige umrlih opštine Novi Pazar u januaru ove godine utvrdili da je izvršni poverilac Fetahović preminuo u maju 2014.

Fetahović objašnjava da se često potkradu greške u dokumentima važnih institucija, ali da je ova jedna od morbidnijih.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/b92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...i td

    24. april 2017 | 18:46

    Ti ces da dokazes da si ziv,(posto jesi ziv).Ali kako ce moj komsija(koji je mrtav vec 10god)i kome redovno stizu pozivi za glasanje,da dokaze da je mrtav?I za ove izbore uredno dobio poziv.

  • Dopisni clan 555 333

    24. april 2017 | 17:19

    Dobro si ti prijatelju prosao. Zivimo u dezorijentisanoj drzavi. Bolja je ova varijanta nego da si u papirima ziv a da te nema.

  • Nele ∆¶

    24. april 2017 | 17:53

    Ako ima dugova sigurno nisi ti poseci drvo zasadjeno od djeda kad si rodjen uvek sade raduju se chudu!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA