Bili smo na berzi igračaka: Ovde stari dinosaurus košta 2.000 (FOTO)

Nisu sva deca tamo samo posetioci. Mnogi su došli da menjaju igračke, prodaju duplikate ili one koji im više nisu zanimljive, a usput i zarade nešto

  • 0

Pepeljugu, Transformerse, Garfilda, Barbike i Dinosauruse sigurno nikada niste mogli da vidite na jednom mestu, čak ni u jednom crtaću. Žurka sa svim tim "zvanicama" upriličena je juče u jednom kafeu u Njegoševoj ulici u Beogradu. Ekipa "Telegrafa" nije mogla da odoli, a da ne zaviri među sve te junake oživljene u pogledima dece i pasioniranih kolekcionara koji su juče bili deo 56. berze igračaka u Beogradu.

Miroslav ima najstarijeg štrumpfa na svetu: I potpuno se razlikuje od ostalih malih plavaca (FOTO)

DNEVNIK JEDNE MAME: Odlučila sam da prestanem da kupujem igračke za sina. I nisam se pokajala

Nije bilo lako probijati se u malom prostoru među naslaganim igračkama i gomilom dece sa roditeljima, ali bilo je nesvakidašnje među igračkama koje su ispuštale razne zvuke, kojima su svetlele oči ili koje su navijene hodale. Najviše je bilo onih koje su samo tu, stajale, ali očaravale prisutne detaljima i načinom na koji su napravljene.

- Tata, kupi mi ovog, samo mi još ovaj fali, nije mnooogo - čuo se u gomili uporni dečak, koji je samo tren kasnije "pljusnuo" 400 dinara prodavcu u ruku za igračku kao da je odrasli kupac.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

S druge strane u masi, provlače se baka i zadovoljni unuk. U rukama nosi dinosaurusa koji je, još malo, pa veći i od njega samog. Nije im prvi put da su tu, vidi se da su "iskusni kupci".

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Unuk i ja dolazimo već treći put, a za izložbu sam čula od mog školskog druga. Lepo je organizovano i ovaj put. Uvek nešto kupimo, a danas smo uzeli jednog velikog dinosaurusa. Moj unuk ima već dosta igračaka, ali za njegov uzrast uvek može da se nađe nešto novo. Zato sad idemo dalje da razgledamo  - priča ponosna baka Radmila Marković (59).

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Nisu sva deca tamo samo posetioci. Mnogi su došli da menjaju igračke, prodaju duplikate ili one koji im više nisu zanimljive, a usput i zarade nešto.

- Došao sam da izlažem razne serijske figurice i od toga sam dobro zaradio. Od kad sam se rodio dobio sam mnogo igračaka, koje mi sad više ne trebaju, pa ih prodajem kolekcionarima. One realno ne vrede toliko, a pošto ovde ima dosta kolekcionara, mogu dobro da ih naplatim - priča Stefan Nikolić (11), koji ide u četvrti razred OŠ "14. oktobar" i koga sad, shodno njegovim godinama, više zanimaju igrice i Jutjub nego igračke.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Razgovarali smo sa prodavcem koji je tog dana zaradio najviše.

Pored nekoliko kompleta Lego kocki koji su "planuli", on je baki Radmili prodao najlepšeg i najvećeg dinosaurusa sa jučerašnje izložbe.

- Na brodu radim godinama i klincu sam donosio razne igračke iz Amerike. Neke su stare i po 10 godina. Sad ih je prerastao, tako da je bolje da ih koristi neko drugi, nego da se bace ili stoje u kutiji.  Cene su minimalne za naše uslove, pa tako imate figuru zmaja koja je 300 dinara, ali i ogromnog dinosaurusa na navijanje košta 2.000 dinara - kaže Damir Milovanović (50) sa Karaburme - koji je zadovoljan prodajom najavio da će doći i sledeći put.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Mnogima je to bila prilika da se druže i upoznaju unuke i decu svojih prijatelja. Svako je za sebe pronašao po nešto. A zadovoljan je bio i sam organizator, inače stomatolog, dr Miroslav Žunjić iako su od nedavno promenili prostor i termin. Berze su i dalje jednom mesečno, ali od sada nedeljom.

- Današnjom berzom sam vrlo zadovoljan, ima puno sveta, puno dece... I deca i odrasli se menjaju i prodaju, mislim da su zadovoljni i da im prodaja dobro ide  - zaključuje dr Žunjić.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Inače, ulaznica za ovaj događaj bila je simboličnih 50 dinara za odrasle, dok deca nisu plaćala.

Daljinac baner

(Slađana Vasić - s.vasic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA