≫ 

SAD stavile na crnu listu 271 osobu iz Sirije zbog sumnje da su učestvovali u izradi hemijskog oružja

Ove oštre sankcije usmerene su protiv Centra za naučnu podršku

  • 1

SAD su danas stavile na crnu listu 271 osobu zaposlenu u agenciji sirijske vlade, za koju Vašington tvrdi da je odgovorna za izradu hemijskog oružja, nekoliko nedelja nakon što je u napadu otrovnim gasom ubijen veliki broj ljudi u sirijskoj provinciji koja se nalazi u rukama pobunjenika.

Tramp: SB UN mora biti spreman za nove sankcije Pjongjangu

- Ove oštre sankcije usmerene su protiv Centra za naučnu podršku zbog užasnog napada hemijskim oružjem sirijskog diktatora Bašara al-Asada na nedužne civile - muškarce, žene i decu - saopštio je američki ministar finansija Stiven Mnučin, prenosi Rojters.

Američko Ministarstvo finansija navodi da su zaposleni u sirijskom Centru za naučne studije i istraživanja eksperti na polju hemije i u drugim srodnim oblastima, ili da su podržavali "program hemijskog oružja" tog centra od 2012, ili su i jedno i drugo.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • idemo..

    27. april 2017 | 03:20

    Gonite se djavoli modernog doba. Platicete cenu terora koji planski sprovodite, ovolika kolicina nepravde kombinovana sa medijskom podrskom kontrolisanih medija nikad nije vidjena. Pa u Africi u ovoj sekundi neko umire usled nemanja hrane ili vode!!! A ta ista Amerika je "predvodnik" slobodnog sveta, izvor Demokratije koji je potrebno izvoziti, isporuciti, nasaditi celom, tj obicnom svetu. Po pravilu, svaka ta zaostala nacija kojoj se namece demokratija je bar 10 puta starija od te iste Amerike... Placaju oruzije preko 500 milijardi dolara godisnje..pola sveta da ima da prezivi.. Mogu da spase zivote sirom planete, ali nece..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA