≫ 

U crnoj majici "Za dom spremni" uleteo je u makedonski parlament: Scena koju su nazvali "ustaša bije poslanike" (FOTO) (VIDEO)

Nakon što se situacija smirila, počele su da se pojavljuju fotografije iz parlamenta

  • 11
Foto: Profimedia, Abaca Foto: Profimedia, Abaca

U makedonskom Sobranju se od 18 sati sinoć odvijala istinska drama, gde su demonstranti, nakon što je parlamentarna većina izabrala Talata Džaferija za predsedavajućeg parlamenta, upali u zgradu i napali i raskrvarili glave lidera SDSM Zorana Zaeva i potpredsednika te stranke Damjanu Mančevskom, a teže je povređen poslanik Alijanse za Albance, Zijadin Sela, javili su tamošnji mediji.

(BLOG UŽIVO) Najvažniji dan za Makedoniju: "Trenutno je mirno, sada se samo Makedonci međusobno svađaju. Loše je ako krenu i Albanci" (FOTO)

Čim su ovog teroristu OVK proglasili za predsednika skupštine i kad je zagrmela albanska himna, počeo je haos u Makedoniji! (FOTO)

Stotinu povređenih, među kojima je i lider SDSM Zoran Zaev, koji je potom smešten u jednu od privatnih skopskih bolnica, epilog je jučerašnjeg haosa u Sobranju.

Do izbora Džaferija je došlo nakon dvadesetodnevnog bezuspešnog zasedanja konstitutivne sednice Sobranja na kojoj je najpre trebalo da budu izabrani članovi i zamenici članova Komisije za izbor i imenovanja, a potom i predsednik parlamenta.

DOLAZE ALBANCI, POLAKO I MUDRO: Provokacija novinara na račun “ujedinjenih” Makedonaca i Srba

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

U delu makedonskog naroda, okupljenih oko građanske inicijative "Zajedno za Makedoniju", koji su 60 dana protestovali zahtevajući ponavljanje vanrednih izbora i proti vlade SDSM i Albanaca, odluka o izboru Džaferija izazvala je revolt i oni su upali u parlament.

Nakon što se situacija smirila, počele su da se pojavljuju fotografije iz parlamenta.

Tako se na Tviteru pojavila i fotografija muškarca u majici s oznakama Hrvatske odbrambene snage (HOS) među demonstrantima u Sobranju.

Jedan od korisnika podelio je fotografiju uz opis "Jedan od učesnika koji su upali u makedonski parlament nosi majicu HOS-a, koja predstavlja hrvatsku ekstremno desničarsku paravojnu grupu".

Sve najvažnije vesti o Makedoniji možete pročitati OVDE.

Pogledajte video:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pa taj jedan je nebitan

    28. april 2017 | 15:47

    U toj celoj masi.Uvek u masi mozete naci jednu budalu i vi bi da ih kompromitujete sada.Ja ih podrzavam.Naravno nece narod vladu sa siptarima dojadilo makedoncima da im siptari kroje drzavu i nece siptare u vlasti.Bar mi Srbi bi u tome trebali da ih podrzavamo pa siptari su nam zajednicki neprijatelji.Zato mi nije jasno zasto zbog jedne budale pokusavate da ih ocrnite.Zar vam nije u cilju da skinu vlast koja daje legitimitet siptarskom separatizmu koji im pokusava unistiti drzavi ili i vi koji ih napadate podrzavate siptare?

  • Vespa-zijan

    28. april 2017 | 20:03

    Ustase i VMRO su stari saveznici !

  • Coa

    28. april 2017 | 12:54

    Bravo momak u crnoj majci! Steta samo sto nisi zajeva otresao obeton.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA