Srbija dobila još 11 beležnika i sedam pomoćnika (FOTO)

- Nakon novih imenovanja, u Srbiji rade 164 javna beležnika i 27 javnobeležničkih pomoćnika - naglasio je predsednik JKS Miodrag Đukanović

  • 5

Novoimenovani javni beležnici i javnobeležnički pomoćnici položili su danas zakletvu pred ministrom pravde Nelom Kuburović. Zakletvu je položilo 11 javnih beležnika i sedam javnobeležničkih pomoćnika.

Treba vam uverenje da ste živi? To će vas koštati i do 3.240 dinara!

Koliko košta overa dokumenata kod notara: Od prevoda, potpisa, prepisa i ovlašćenja!

Kuburović je naglasila da novoizabranim javnim beležnicima i javnobeležničkim pomoćnicima neće biti lako, naročito u gradovima gde su prvi put izabrani, ali da je Ministarstvo pravde sa Javnobeležničkom komorom Srbije (JKS) tu da im pruži svu moguću pomoć.

Polaganju zakletve prisustvovao je i predsednik JKS Miodrag Đukanović.

- Nakon novih imenovanja, u Srbiji rade 164 javna beležnika i 27 javnobeležničkih pomoćnika - naglasio je Đukanović.

Foto: Ministarstvo pravde Foto: Ministarstvo pravde

Danom početka obavljanja delatnosti novih javnih beležnika, na području osnovnih sudova u Boru, Petrovcu na Mlavi, Priboju i Velikom Gradištu promet nepokretnosti biće u isključivoj nadležnosti javnih beležnika.

Foto: Ministarstvo pravde Foto: Ministarstvo pravde

Kada je reč o overi potpisa, rukopisa i prepisa (tzv. "male overe") u gradovima i opštinama u kojima nisu imenovani javni beležnici, ove poslove nastavljaju da obavljaju osnovni sudovi, sudske jedinice, prijemne kancelarije osnovnih sudova, kao i opštinske uprave.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Voja

    28. april 2017 | 15:43

    Šta ćete da beležite kukavci,naroda sve manje, a oni dodaju birokrate!?

  • Mirna

    28. april 2017 | 18:56

    Sve vise derikoza, lesinara, silnika, i sve legalno preko ledja ovog naroda. Do mene stanuje jedan covek koji je odjednom poceo da se siri i razmece,za kratko vreme nazidao potkrovlje,pred kucu parkirao veliki metalik dzip i onda saznasmo da je pre godinu dana postao IZVRSITELJ. Tako i ovi beleznici jednu overu nekog predmeta naplacuju po 100 evra, sramota nad sramotama.

  • ...i td

    28. april 2017 | 20:19

    E to je najvaznije.Iskreno bas me z...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA