≫ 

RASPADA SE HRVATSKA VLADA: Most napustio vladu, više nije deo vladajuće koalicije

Ocenio je da je upravo premijer Andrej Plenković, koji je u četvrtak smenio trojicu Mostovih ministara, srušio Vladu jer je ubeđen da ima većinu

  • 5

Predsednik Sabora Božo Petrov kazao je kako će danas 'potpredsednik Vlade i ostali ministri dati ostavke'.

Dramatična sednica hrvatske vlade: Plenković smenio trojicu ministara, opozicija traži izbore (FOTO)

- Mi više nismo deo Vlade i ovim potezom pokazujemo da nam nije stalo do fotelja nego Ustava, kad se već premijer ne drži Ustava, demokratskih vrednosti ni parlamentarne demokratije. Mi ovim potezom sprečavamo državnu krizu i pokazujemo odgovornost prema građanima - kazao je Petrov.

Ocenio je da je upravo premijer Andrej Plenković, koji je u četvrtak smenio trojicu Mostovih ministara, srušio Vladu jer je ubeđen da ima većinu.

- Ivan Kovačić i ostali ministri podneće ostavke danas. Neka Plenković dokaže da ima većinu. Nećemo se igrati kao što se HDZ igrao prošle godine da se izbegne opoziv Karamarka. Glasaćemo o Mariću. Ako je prva tačka s opozivom Mariću, onda ide prvo. Ako dođu potisi protiv mene, odmah drugi dan ćemo glasati o tome. Mi želimo da pokažemo ko je srušio ovu vladu i na koji način se prikriva afera u Agrokoru - rekao je on.

Hrvatska vlada je održala telefonsku sednicu danas oko podneva i na njoj je definitivno smenila potpredsednika Vlade i ministra uprave Ivana Kovačića, kao i još 10 Mostovih državnih zvaničnika, saznaje Jutarnji iz Banskih dvora.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bobi

    28. april 2017 | 14:33

    Ovi ce opet oplesti po Srbima

  • toma

    28. april 2017 | 16:17

    Srbija i Srbi su krivi garantujem

  • Dux Totius

    28. april 2017 | 18:05

    Ma ne raspada se ništa...samo imamo stvari koje moramo riješiti...kod nas je diktatura zabranjena i mora se raditi po zakonu...ali vašim medijima je lakše napisati da je kod nas cirkus....pa se vi osjećate bolje....istina je ta da smo mi otišli od vas bar 30 godina i da se kod nas stvari riješavaju dijalogom i zakonom....ne znam kako ne vidite da samo oko vas bukti predratno stanje dok je kod nas mir....shvatite neke stvari bez da vas netko uvijerava u suprotno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA