≫ 

Ovo su pitanja policije na koja je majka male Medlin odbila da odgovori: Da li je to uništilo istragu? (FOTO)

* Kada ste ušli u stan, 3. maja 2007. godine oko 22 časa, šta se videli? Šta se uradili, šta ste dirali? * Koliko Vam je dugo trebalo da posle pretresa stana shvatite da je Medlin nestala?

  • 8

Tokom odvojenih istraga portugalske i britanske policije identifikovano je na desetine potencijalnih osumnjičnih, ali to nije dovelo do značajnih pomaka u istrazi oko nestanka male britanske devojčice, u to vreme trogodišnje Medlin Meken. Ona je nestala 2007. godine u portugalskom odmaralištu, gde je bila sa roditeljima na odmoru.

4 koraka bliže razrešenju misterije nestanka male Medlin? Pojavio se tajni svedok i odgovor roditelja na pitanje da li su je ubili (VIDEO)

Detektiv koji je tri godine istraživao slučaj male Medlin Meken: Neko štiti otmičare, vreme je da se kaže istina

Tokom 2011. godine gradska policija je pokrenula ponovnu istragu - operaciju Grande - kako bi se ponovo ispitao materijal iz Portugala, koji je obuhvatao preko 40.000 dokumenata, 650 seksualnih prestupnika, 560 pravaca u kojima bi istraga mogla da krene i preko 60 osumnjičenih osoba.

Međutim, mukotrpan rad je došao tek nekoliko godina nakon što je istraga zapala u brojne ćorsokake, a to se posebno odnosi na roditelje male Medlin, Kejt i Gerija Meken, prenosi Miror.

Foto: Tanjug/AP/Francisco Seco Foto: Tanjug/AP/Francisco Seco

Robert Murat

Dvanaest dana nakon nestanka Medlin, Robert Murat (34) britansko-portugalski konsultant za imovinu bio je prvi osumnjičeni u ovom slučaju. On je ispitan od strane policije, njegov dom je pretresen, a automobili i kompijuteri su mu zaplenjeni.

Nije pronađeno ništa što bi moglo da ga poveže sa sluačjem, a prestao je da bude osumnjičen u julu 2008. godine, kada je portugalska policija zatvorila istragu. Tokom 2014. godine on je ispitan kao svedok u operaciji Grande.

Foto: Tanjug/AP/Francisco Seco Foto: Tanjug/AP/Francisco Seco

Geri i Kejt Meken

Portugalski dosijei koji su objavljeni nakon zatvaranja prve istrage pokazuju kako su roditelji male Medlin bili primorane da se suoče sa napornim ispitivanjem, koje je trajalo 11 časova, a policija je pokušala da iznudi priznanje.

Na osnovu DNK dokaza koji su pronađeni, policija je sumnjala da su oni povezani sa nestankom svoje ćerke. Kejt je koristila svoje pravo da se brani ćutanjem, a policija ju je optužila da ometa potragu za svojom ćerkom, prenosi Miror.

Foto: Guliver/Dan Kitwood/Getty Images Foto: Guliver/Dan Kitwood/Getty Images

Ovo su samo neka od pitanja na koja je ona odbila da odgovori:

1. Kada ste ušli u stan, 3. maja 2007. godine oko 22 časa, šta se videli? Šta se uradili, šta ste dirali?

2. Da li ste pretražili ormar u velikoj spavaćoj sobi?

3. Koliko Vam je dugo trebalo da posle pretresa stana shvatite da je Medlin nestala?

4. Zašto ste rekli da je Medlin oteta?

5. Zašto niste pitali blizance šta se desilo sa njihovom sestrom, i zašto to niste uradili ni kasnije?

6. Zašto ste otišli i upozorili prijatelje, umesto da ste zvali pomoć sa verande?

7. Ko je kontaktirao vlasti?

Foto: Tanjug/AP/Francisco Seco Foto: Tanjug/AP/Francisco Seco

8. Šta znači to da ste je izneverili?

9. Da li Vam je Džejn Tarner rekla da je te noći videla čoveka sa detetom?

10. Tokom policijskom pretresa, gde ste tražili Medi i na koji način?

11. Da li ste znali kako na otmičare može da utiče to što se obratili medijima?

12. Da li je nešto slutilo na loše pre putovanja u Portugal?

13. Da li Medi pati od neke bolesti i da li pije lekove?

14. Kakvo je bilo Medino ponašanje?

Foto: Profimedia, Zuma Press - Archives Foto: Profimedia, Zuma Press - Archives

15. Kakav je bio njen odnos sa bratom i sestrom?

16. Što se tiče vašeg posla, u koliko bolnica i koliko ste drugo radili?

17. U jednom trenutku ste prestali da radite. Zašto?

18. Da li je tačno da ste u Engleskoj razmatrali da starateljstvo nad ćerkom predate nekon od rođaka?

19. Kada su psi tragači nanjušili miris leša u vozilu koje ste iznajmili mesec dana nakon njenog nestanka, da li kažete da niste mogli to da objasnite?

20. Ljudska krv je pronađena u prtljažniku vozila, da li kažete da to niste mogli da objasnite?

21. Da li imate bilo kakvu odgovornost u nestanku vaše ćerke?

Roditelji male Medlin su otišli iz Portugala 9. septembra 2007. godine. Nacionalni direktor policije kasnije je izjavio da je policija brzopleto označili roditelje kao osumnjičene, a istraga je zatvorena zbog nedostatka dokaza.

Dadilja male Medlin progovorila posle 10 godina: U toku je potraga za osobom koja je bila u blizini nestale devojčice

Foto: Profimedia/Ferrari Foto: Profimedia/Ferrari

Misteriozni osumnjičeni

Džejn Tarner, jedna od sedmoro ljudi koji su te kobne večeri večerali sa roditeljima male Medlin, otišla je sa večere da proveri svoju decu, sat vremena pre nego što je Medlin nestala.

Ona kaže da je primetila čoveka koji je nosio tamnu jaknu i bež pantalone. Izlazio je iz stana Mekenovih i nosi je dete koji je imalo sličnu pižamu kao i Medlin.

Portugalska policija je ovog nepoznatog čoveka smatrala glavnim osumnjičenim. Tokom 2013. godine i operacije Grande taj čovek je identifikovan i ispostavilo se da je samo običan britanski državljanin koj je nosio svoju ćerku.

Printskrin: Youtube Printskrin: Youtube

Rejmond Hevlet

Osuđeni britanski pedofil Hevlet je boravio u kamionu dok je kampovao u blizini odmarališta gde je Medlin nestala 2007. godine. On je umro od raka u 64. godini u Nemačkoj 2010. godine. On je tri puta robijao zbog seksualnih zločina protiv mladih devojaka tokom 1970-tih i 1980-tih. Sve do svoje smrti je odbijao da razgovara o nestanku male Medlin.

Euklides Monteiro

Ovaj heroinski zavisnik i osuđeni provalnik, poginuo je u traktorskoj nesreći 2009. godine. On je radio kao konobar u ovom portugalskom odmaralištu, ali je dobio otkaz godinu dana pre nestanka male Medlin. Radio je u fabrici vode nedaleko od mesta gde je ona nestala.

Njegova udovica je u jednom intervjuu izjavila da smatra da je on nevin. Portugalska policija ga je odbacila kao osumnjičenog 2014. godine, prenosi Miror.

Foto: Profimedia/MirrorPix Foto: Profimedia/MirrorPix

Bivši policajac Gonsalo Amaral tvrdi da je telo Medlin Meken kremirano

Amaral je u jednom intervjuu govorio o maloj Medlin, uoči 10. godišnjice od njenog nestanka.

Njegova teorija je dospela u javnost samo nekoliko sati nakon što su njeni roditelji izjavili da se nadaju da je njihova ćerka i dalje živa.

U maju bi napunila 14 godina: Malena Medlin nam je negde PRED OČIMA! (FOTO)

Ovaj detektiv je oduvek tvrdio da su Kejt i Geri Meken umešani u smrt svoje ćerke. Sada je izjavio da smatra da je njeno telo kremirano i sakriveno u kovčegu neke britanske državljanke. On je saslušan i ističe da je ključ cele priče crkva u kojoj su se molili roditelji Medlin Meken, prenosi San.

- Imali smo informacije da su tri osobe u toku noći ušle na sporedna vrata. Imali su kutuju u kojoj se nalazilo telo britanske žene. Moguće je da su ostaci deteta takođe kremirani i stavljeni u tu kutiju.

Šef turizma Hulio Baroso je izjavio da stvari sada polako izlaze na videlo ali da je nažalost za to trebalo deset godina.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Daljinac baner

(Telegraf.rs/A.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crv

    1. maj 2017 | 15:38

    Meni sve govori da su roditelji opasno umesani u sve...Istraga je milion puta prestajala...Da su hteli da je nadju,ne bi nikako dozvolili da se prekine istraga.

  • Vera

    1. maj 2017 | 16:57

    Koja budala bi ostavila dete u sobi samo, a otisla da cemera u hotel? Onaj ko ne misli dobro detetu tj. ludak. Majka i otac su glavni krivci za nestanak male Medlin. Raspali se.

  • Srboljub

    1. maj 2017 | 13:42

    Ovo jadno dete je mrtvo odavno. Garant.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA