≫ 

SVETSKO ČUDO U BLACU: Sneža ojarila 7 jarića, o njima brinu gazda Dobrica i pas Mija! (FOTO)

Bilo je poteškoća da svi ostanu u životu, toliko su bili mali da se njihov vlasnik Dobrica Simić bojao za njihov opstanak

  • 4

Kao u bajci Braće Grim, koza po imenu Sneža pre mesec dana na svet je donela sedam lepih jarića. Bilo je poteškoća da svi ostanu u životu, toliko su bili mali da se njihov vlasnik Dobrica Simić iz Blaca kod Prokuplja, bojao za njihov opstanak.

Kako je Dedić dobio 50.000 evra i postao vlasnik farme sa stadom od 130 koza (VIDEO)

Nisu mogli svi da sišu, dohranjivao ih je veštačkim mlekom, ali je uspeo u svom i Snežinom poduhvatu i sada su već svi jarići stasali! Među njima je šest ženskih i jedno muško jare.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Кada je izašlo prvo jare, pa drugo, pa treće mislio sam da je to to, ali nastavilo se. Нisam mogao da verujem svojim očima, kada sam izbrojao sedam. Oduševio sam se, ali i pomislio da će preživeti dva ili tri. Ipak redovno sam ih hranio i konačno su stali na svoje noge - kaže Dobrica, ponosni vlasnik koze Sneže.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

On dodaje da se sada uverio da je priroda čudo i da ne postoji jarac koji može toliko da oplodi, pa nam otkriva tajnu da je kozu Snežu oplodio semenom Instituta Zrenjanin.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

-  O kozi i jarićima sada brine pas Mija, koji je moja desna ruka, od kako sma 2012. godine imao ozbilјnih zdravstvenih problema. Ipak, njima ne treba mnogo dadilјa, jer su već ojačali i trčkaraju samo za majkom - kaže Dobrica, koji usled posledica bolesti otežano govori.

O imenima i ne razmišlјa, nekako nije bio spreman za ovoliki broj jarića, a pored Simića u igri i živahnosti jarića uživaju i komšije.

Daljinac baner

(B.R)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA