≫ 

Krv šikljala na sve strane: Gromada od čoveka uleteo u Hitnu pomoć i počeo da lomi sve. Niko nije mogao da ga zaustavi!

Kako lekar dalje dodaje, nasilje nad medicinskim osobljem prevršilo je svaku meru, a najveći je problem što se lekari ne tretiraju kao ostale službene osobe, na primer policija

  • 8

Prošlog petka pacijent u alkoholisanom stanju fizički je napao medicinske tehničare na Objedinjenom hitnom prijemu KBC-a Osijek, a jedan od tehničara kasnije je pregledan na Traumatologiji, piše Glas Slavonije.

Drama u bolnici u Novom Pazaru: Pacijent se probudio iz kome i zaleteo se na prozor da skoči!

- Pacijent, koji i nije bio tako pijan u odnosu na to kakve sve pacijente primamo, prvo je iščupao braunile i krv je šikljala na sve strane. Potom je ušao u sobu medicinskih tehničara i počeo da im mokri po stolu, po hrani. Kada su tehničari pokušali da ga smire, jednog je udario šakom u grudi, a drugog nogom u glavu. Nas trojica smo im priskočila u pomoć i jedva uspeli da savladamo pacijenta koji je bio vrlo snažan. Pozvana je i policija koja je napravila zapisnik. Sreća pa nas je bilo više muških, jer da su bile lekarke same, ne znam kako bi se obranile. Bila je to vrlo mučna scena i tako nešto još nisam doživeo – ispričao je dr. med. Dragan Maloševac, specijalizant hitne medicine na Hitnom prijemu osječkog Kliničkog bolničkog centra.

Kako lekar dalje dodaje, nasilje nad medicinskim osobljem prevršilo je svaku meru, a najveći je problem što se lekari ne tretiraju kao ostale službene osobe, na primer policija.

- Svakodnevno, naročito u Hitnoj pomoći, nailazimo na brojne napade. Policija nam često dovodi alkoholisane i drogirane osobe koje su vrlo agresivne. Stalno smo izloženi napadima i niko nas ne tretira kao službene osobe, iako smo i mi u uniformi i pošteno radimo svoj posao spašavajući živote. Hrvatka lekarska komora pokrenula je inicijativu da se i medicinsko osoblje stavi u kategoriju službenih osoba. Tu se ne radi samo o medicinskom osoblju sa hitnih prijema, nego i o svim drugim lekarima. Nije retkost ni da revoltirani roditelji budu nasilni i nokautiraju lekare na pedijatriji. Što je društvo više u krizi, ljudi su agresivniji – kaže dr. med. Maloševac za Glas Slavonije.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    3. maj 2017 | 09:29

    E pa gospodo doktori,jel bi mozda i zakonski propis da ste zasticena vrsta??? Imate pogresno glediste spram svoje struke! Diploma ne vredi nista ako nije dala znanje,a svi vi dobijanjem diplome imate naziv u narodu "doktor"! E a tako ne ide!!!

  • 3. maj 2017 | 10:12

    Sto tako ne pričate kad neko dete uništite ili ubijete sram vas bilo diplome i zakletve koju dajete na prste se mogu nabrojati savesni lekari a vi svi u privatnim klinikama i još kad se dodje državno na pregled širite džep da vam se gurnu euri da da bog da i vama ti isti euri da iste takve doktore trebali

  • Djuka

    3. maj 2017 | 08:29

    Već viđeno mnogo puta i kod nas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA