≫ 

Nastradali beogradski ronilac Vladislav je heroj poplavljenog Obrenovca: Preživeo pakao, pa stradao sada

- Tek ću videti kako je Vladislav nastradao, ali znam sigurno da nikoga nije ugrozio - ispričala je njegova supruga Marina

  • 0

Srpski ronilac Vladislav Litavski (47) koji je u nedelju poginuo od siline udarca talasa koji ga je naneo na stenu ispred hotela "Palas" u Dubrovniku i smrtno povredio glavu, jedan je od najiskusnijih beogradskih instruktora ronjenja i učesnik u spasavanju ugroženih porodica od poplava u Obrenovcu u majku 2014. godine.

Stravični detalji smrti beogradskog ronioca u Dubrovniku: Otkriven razlog zbog kog je umro

Njegova supruga Marina za Blic kaže da je hrabri Vladislav bio izuzetan ronilac, sa bezbroj kvalifikacija za instruktora.

- Čitam komentare na vest o pogibiji. Pišu ljudi koji ništa ne znaju o ronjenju. Tek ću videti kako je Vladislav nastradao, ali znam sigurno da nikoga nije ugrozio - kaže Marina i dodaje da na može da pretpostavi šta se tačno desilo i kako je nastradao njen suprug.

Ona zbog neradnih dana još nije završila birokratsko-administrativne poslove kako bi telo supruga prebacila iz Hrvatske u Srbiju.

U Duboravčko - neretvanskoj policiji saopštili su da je njegovo telo poslato na obdukciju i da se rezultati još uvek čekaju.

Vladislav je najčešće ronio u Hrvatskoj, u Dubrovniku i na Korčuli, gde je, pre kobnog puta, poslednji put bio u novembru 2016, na Tari, na Zaovinskom jezeru, Piranu, Murteru, Ohridu, ali i u Hurgadi, Zanzibaru...

Kao instruktor tehničkog ronjenja bio je angažovan u Školi plivanja i ronjenja "Mornar" u SC "Milan Gale Muškatirović".

Svoje ronilačke veštine, hrabrost ii humanost pokazao je i u maju 2014. kada je sa ekipom ronilaca učestvovao u spasavanju građana iz poplavljenog Obrenovca.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA