Neka se spreme Holivud i Oskar! Viva Vox snimio spot i objasnio ekipi iz "La la lenda" kako se to radi (FOTO) (VIDEO)

- Razmišljajući o tome kako ćemo realizovati sve, došli smo na ideju da tu neku priču iz filma smestimo u naše okruženje i našu stvarnost, surovu stvarnost isprepletenu sa nedostižnim snovima koje pokušavamo da dostignemo i proživimo - otkrili su nam u Viva Voxu

  • 0

Krenuli su 2011. godine iz sale Doma omladine, održali koncert u Sava Centru, a kada im ni to nije bilo dovoljno, pustili su glas i u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, pa na Exit-u i, naravno, u  Areni. Očekivali smo njihov sledeći korak i on nas nije iznenadio. Beogradski hor Viva Vox sada je rešio da nadmaši i višestruko nagrađivani film - La la lend.

"TAMO DALEKO" I "MARŠ NA DRINU" U NY: Jeremić slavio Novu godinu uz "Viva Vox" (VIDEO)

DOBAR GLAS ODUVAO ARENU: "Viva Vox" blistavo proslavio 10 godina rada! (FOTO)

Naime, ovaj nadaleko čuveni beogradski a capella hor, jedini hor u Srbiji koji radi obrade pop rok muzike i kao jedini instrument koristi samo glas - rešio je da je vreme da snimi spot. Tako je jedan od najgledanijih filmova ove godine dobio muzičku obradu kakvu niko do sada nije uradio. 

Foto: Danilo Mijatović Foto: Danilo Mijatović

Mnogi će reći "napokon", a kada smo ih mi pitali zašto tek sad, rekli su nam:

- Do odabira muzike iz "La la lenda", kao jedne od pesama koje ćemo raditi u narednom periodu, došlo je još zimus (pre dodele Oskara). Većina pevača je bila oduševljena filmom i njegovom muzikom, tako da je odluka pala jednoglasno, pogotovo s obzirom na to da je reč o mjuziklu i žanru koji nismo još radili, tako da nam je to ujedno bila i prilika da uradimo nešto novo - rekao nam je pevač Viva Voxa i aranžer, Boris Balunović.

- Razmišljajući o tome kako ćemo realizovati sve, došli smo na ideju da tu neku priču iz filma smestimo u naše okruženje i našu stvarnost, surovu stvarnost isprepletenu sa nedostižnim snovima koje pokušavamo da dostignemo i proživimo - dodaje Boris.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Naravno, sve reakcije na spot su pozitivne. Ljudima se sviđaju muzika, izvođenje, ideja. A kako i ne bi kad od ovog hora dobijamo samo najbolje.

Poslednjih godina Viva Vox nastupao je i u Kini, Austriji, Hrvatskoj, Belorusiji. U julu će održati koncerte u Sloveniji, Rumuniji, a kako kažu, trebalo bi i do Makedonije da svrate.

Jasno nam je da ne staju i da projekat koji je začet u Zemunskoj gimnaziji nikad nije trebalo da ostane samo na tome. Nekada srednjoškolci, sada ozbiljni mladi ljudi, očigledno imaju velike planove.

Pogledajte i poslušajte kako u izvođenju Viva Vox-a zvuči muzika iz filma "La La Land"

Daljinac baner

(J. Stakić/j.stakic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA