≫ 

Nemiri u Parizu: Stotine demonstranata krenulo ka centru grada gde se slavi Markonova pobeda, policija bacila suzavac! (FOTO) (VIDEO)

Među demonstrantima ima osoba sa fantomkama, a iz mase se čuju antikapitalističke i antifašističke parole

  • 9

Nekoliko stotina demonstranata, koji su se okupili na stanici metrona u istočnom Parizu posle objavljivanja rezultata predsedničkih izbora, nameravali su da se upute ka centru grada, gde pristalice pobednika Emanuela Makrona slave trijumf na izborima.

(BLOG UŽIVO) Francuska je konačno izabrala predsednika: Makron se prvi put obratio narodu posle rezultata, počeli neredi na ulicama!

Mediji su preneli i da među demonstrantima ima osoba sa fantomkama, a iz mase se čuju antikapitalističke i antifašističke parole, piše "Sputnjik".

Kako su preneli svetski mediji, došlo je i do sukoba sa policijom, koja je upotrebila suzavac da bi rasterala okupljene.

Foto: Profimedia/MAXPPP Foto: Profimedia/MAXPPP

Demonstranti su nešto pre 21 sat pokušali da izađu iz te popularne četvrti, ali je većinu njih brzo blokirala policija i tom prilikom privela najmanje jednu osobu, navodi francuska televizija. U međuvremenu, metro stanica u Menilmontanu je zatvorena.

I posle prvog kruga glasanja za predsednika Francuske, pre tačno dve sedmice, nekoliko stotina mladih "antifašista" prostestovalo je u Parizu protiv Emanuela Makrona, pri čemu su se sukobili sa policijom.

Foto: Profimedia/MAXPPP Foto: Profimedia/MAXPPP

Pariska policija je zato za večeras mobilisala "pojačane snage uz raspoređivanje mobilnih jedinica koje su unapred pozicionirane na gusto naseljenim teritorijama". U predvečerje su mnogobrojna policijska vozila kružila severoistočnim Parizom kako bi se unapred pozicionirala za slučaj demonstracija, navodi francuska televizija.

Pogledajte video:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazar M.

    7. maj 2017 | 22:32

    Koja bre pobeda 2 min nakon zatvaranja birackih mesta se proglasila pobeda, pa nije glasanje bilo javno a i da jeste i tad je za to vreme nemoguce saopstiti pobedu. Nije narod retardiran kako pojedini politicari misle.

  • Dragan

    7. maj 2017 | 22:21

    Pa'brisel ga postavio,jer se uplasilinako dodje le pen ode im i francuska ko britanija,i to bi bilo kraj za njihove dobre lepe platurine,i prodavanje magle narodu.

  • Kole

    7. maj 2017 | 23:07

    Ova nameštena pobeda je udvorištvo teroristima iz isis-a.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA