≫ 

Srbija raspoređuje policajce širom zemlje: Imaće vrlo važnu dužnost

Na ovaj način građani će moći bolje da upoznaju policajce, slobodno izraze svoje mišljenje o bezbednosti, njihovom osećaju sigurnosti i radu policije

  • 8

Tokom ove godine širom Srbije biće raspoređeno hiljadu policajaca na lokalu koji će biti na usluzi građanima za sve bezbedonosne potrebe i probleme koji ih muče.

Beograd čuvaju Rajko Boj, Česnat Šmit, Šiki Miki i njihovi drugari: U staroj Jugi samo još jedna prestonica imala je ovu čast! (FOTO)

Broj ovih policajaca u policijskim ispostavama zavisiće od bezbedonosne procene. Čuvari reda biće regrutovani iz već postojećeg redovnog sastava, a proći će i odgovarajuću obuku.

Reč je o konceptu policije u zajednici, a uspostavljenjem ovog radnog mesta policajac u zajednici, predviđeno je u okviru reforme u MUP-u koja je u toku.

- Reč je o novom obliku prevencije, zasnovanom na ideji da građani i policija rade zajedno. Želimo bolju komunikaciju s građanima - rekao je za Politiku, Vladimir Stojkov, načelnik Odeljenja za organizaciju, prevenciju i rad policije u zajednici MUP-a Srbije.

Novost je da će policajci u zajednici brinuti o žrtvama krivičnih dela. Na ovaj način građani će moći bolje da upoznaju policajce, slobodno izraze svoje mišljenje o bezbednosti, njihovom osećaju sigurnosti i radu policije.

U duhu saradnje policije i građana, predviđeni su tematski dani otvorenih vrata.

U mesnim zajednicama ili policijskim objektima građani će moći da dobiju razne savete ili informacije u vezi sa prevencijom narkomanije, alkoholizma, kocke. Zainteresovani će moći da se obaveste kako da se zaštite od krađa, razbojništva, elektronskog nasilja. Razgovaraće se i o porodičnom i vršnjačkom nasilju.

Dani otvorenih vrata biće posebno rezervisani za decu, da se posebno upoznaju sa radom i poslovima policije, da razgovaraju o različitim pitanjima i razvijaju poverenje u čuvare reda i njihov rad.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Politika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Robin Hud

    8. maj 2017 | 11:58

    To smo imali u vreme "diktatora" Tita. Kada smo u kvartovima naseg detinjstva znali policajca pozornika i on znao sve nas. To je vreme kada si slobodno i bez straha setao gradom do najkasnijih nocnih sati, sedeo u parkovima...Vreme kada si i susret sa policijcem/milicajcem dozivljavao kao normalnu stvar, jer si znao da od njega mozes ocekivati samo zastititu. Normalno, ako nisi bio sa one druge strane zakona. Vreme kada su oni sa druge strane zakona bili u zatvorima ili van zemlje, bili osobe izopstene iz drustva. Kada su neke druge vrednosti i ljudi bili uzori. A onda je stigla demokratija !!!

  • Neca

    8. maj 2017 | 10:27

    U prevodu zapošljavamo ljude....

  • S.S.

    8. maj 2017 | 11:10

    Odlican projekat.Tako se i radi u civilizovanim zemljama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA